Man aangehouden omdat zijn broek afzakte

Een 75-jarige man is door de politie van Maastricht aangehouden op verdenking van zedenschennis en meegenomen naar het bureau. Niks aan de hand zou je zeggen, maar later bleek dat de man zich niet goed voelde. Daarom was hij op weg naar de dokter met de fiets. Onderweg tijdens het fietsen was zijn broek afgezakt. De man was gestopt om zijn broek terug op te trekken, maar door het herseninfarct lukte het hem niet. Een omstaander dacht dat het een potloodventer was en belde de politie. Toen deze ter plaatse kwamen was de man nog steeds aan het proberen zijn broek op te trekken.

De politie nam de zieke Harrie Koch mee naar het bureau waar na ongeveer anderhalf uur uiteindelijk een verklaring op papier stond. Nadien mochten Kochs twee dochters hem komen ophalen. Deze zagen direct dat zijn mond scheef stond en hij moeilijk kon lopen. Dochter Elies is bang dat een moeizame revalidatieperiode zal volgen doordat er kostbare tijd is verloren gegaan. Dat meldde de krant Het Laatste Nieuws

De familie is woedend omdat de politie zelfs nog geen excuses heeft aangeboden. De woordvoerder J. Clermonts van de politie zegt dat de agenten geen schuld treffen omdat de agenten uit de symptomen niet konden opmaken dat deze man een beroerte had gehad. We betreuren de gang van zaken, zegt de politie maar de zaak is voor ons wel afgedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here