Het Festival van Vlaanderen Brussel heeft een nieuwe voorzitter!

Michel Vermaerke is op de Algemene Vergadering van 10 maart unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt daarin Frank Meysman op, die bestuurder blijft en die kan terugblikken op een succesvolle reorganisatie die hij samen met gedelegeerd bestuurder Jan Briers opzette. Initiatieven als het KlaraFestival, de European Galas, Dorp op Stap, Sporza Musica, Living Room Music en sinds dit jaar Festival on Tour, hebben het muzieklandschap in en rond de hoofdstad grondig gewijzigd en vooral de participatie van een breed publiek mogelijk gemaakt.

Meer dan ooit gaat het Festival van Vlaanderen Brussel ervoor om op een kwalitatieve wijze de Vlaamse culturele inbreng in Brussel verder uitstraling te geven met een vernieuwend aanbod van unieke evenementen die alle gemeenschappen aanspreken en onderling verbinden.

Brussel als hoofdstad van Vlaanderen, België en de Europese en internationale instellingen, biedt daartoe heel wat mogelijkheden. Onder de leiding van Jan Briers en zijn team werd in de afgelopen jaren al een gevarieerd aanbod voorzien. In partnerschap wenst de organisatie een artistieke en zakelijke vernieuwing door te voeren.

De nieuwe raad van bestuur, onder voorzitterschap van Michel Vermaerke, voelt zich bijzonder aangesproken door de uitdagingen van de verdere uitbouw van het Festival van Vlaanderen in en vanuit Brussel. "In economisch moeilijke tijden zijn cultuur en muziek meer dan ooit een bron van reflectie en grensverleggend in denken en handelen. Daar willen we als Festival van Vlaanderen graag ons steentje toe bijdragen op een dynamische en vernieuwende wijze", zegt Michel Vermaerke."Het is dan ook een voorrecht om dergelijk maatschappelijk engagement mee invulling te mogen geven", vervolgt Vermaerke.

De nieuwe voorzitter is sinds 2005 Gedelegeerd bestuurder van Febelfin en van de Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen. Hij is 48 jaar oud, gehuwd met Katrien Goossens (Executive Director van de United Fund for Belgium (UFB)) en vader van twee zonen. Hij bekleedt eveneens de functie van bestuurder in de raad van bestuur van het VBO maar ook van onafhankelijk bestuurder in "Ziekenhuisnetwerk (ZNA)" in Antwerpen.

Festival van Vlaanderen Brussel
www.festivalbrxl.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here