Help, mijn aura lekt

Een aurareader – dat is iemand die kleuren om iemands lichaam heen kan waarnemen – vertelde mij dat veel mensen last hebben van lekkende aura's. Dit zijn een soorten gaten in je energiesysteem waardoor energie wegsijpelt en je je moe en uitgeput gaat voelen. Aura's kan ik niet waarnemen maar ik weet wel dat je energie kan kwijt raken in sommige situaties en bij sommige mensen. Terwijl je in een positieve omgeving kan voelen dat je batterij weer helemaal oplaadt. Ben jij een energievreter, melker, vitter, hakker, betweter of een krab?

De wet van behoud van energie

Hoe zou dat toch komen? Want je kan mulitivitamines slikken, voldoende sporten en bewegen en toch het gevoel hebben dat je leegloopt. Als dit gebeurt is het een signaal dat je meer energie weggeeft dan terugkrijgt. Het is hoog tijd voor gezond egoïsme. Probeer na te gaan met wat voor type persoon je te maken hebt en pas je communicatiestijl hierop aan.

De energievreters: Soms voel je bij sommige mensen de energie weglopen bijvoorbeeld omdat ze zelf oververmoeid zijn of omdat ze je willen domineren of zich anders voordoen dan ze zijn. Ik noem een paar types maar je kunt de lijst uitbreiden met nog veel meer karakters. Je kunt dit gedrag van mensen niet van de ene dag op de andere dag veranderen. Je kunt je er wel bewust van worden waarom je je zo uitgeput kunt voelen na een ontmoeting. Een volgende keer ben je dan beter voorbereid en laat je je hopelijk niet meer aftappen of overrompelen. Hou altijd in het oog dat energievreters reageren vanuit angst en niet vanuit zelfvertrouwen al doen ze soms wel alsof.

De Melkers zijn de mensen die je voor alles ter verantwoording willen roepen en je ondervragen om zichzelf de meerdere te voelen. Het kan een familielid zijn, je collega een buurvrouw en het kan zelfs gebracht worden als belangstelling. Maar hoe komt het toch dat je je uitgehoord voelt en een steeds leger gevoel krijgt? Op het einde van het gesprek zie je de mondhoeken van die ander licht-triomfantelijk omhoog krullen: het spel is gelukt, je hebt je verdedigd, verantwoord en de ander voelt zich sterker.

De Vitter ziet vooral wat er niet goed gaat, wat er verkeerd is en niet deugt. Hij of zij weigert gewoon alle positieve kanten van een voorstel, plan, werkwijze te zien omdat het veel meer voldoening geeft om gaten te schieten in het idee van iemand anders. Bijvoorbeeld, je huis is helemaal geverfd en opnieuw ingericht en je hebt wat mensen uitgenodigd. Ook Rob, je buurman is erbij en hij onderwijst ieder over de principes van Feng Shui en woninginrichting en maakt duidelijk dat jouw indeling van het huis wel erg rammelt vanuit deze hogere principes. Sommige mensen knikken al instemmend. Jij krijgt veel zin om Rob het huis uit te knikkeren maar houd je nog net in.

De Hakker gaat een stapje verder dan de Vitter en laat geen spaander over van de ideeën van iemand anders. Een vriendin van mij is meubelontwerpster en een potentiële koper kraakte een stoelontwerp van haar genadeloos af, en maakte het belachelijk: het design zou van geen kant deugen. Een maand later bezocht zij één van zijn winkels en zag haar model in vol ornaat staan. Het was nagemaakt en -voorzien van een pittig prijskaartje te koop aangeboden door deze 'Hakker'.

De Betweter heeft het gelijk aan hun kant hebben en verkeert in de gelukkige omstandigheid het beter te weten. Je vertelt nietsvermoedend een probleem van alledag of een kleine overwinning die je geboekt hebt en de betweter voelt een onstuitbare drang jou te vertellen hoe je dit veel beter aan kunt pakken. Naar jou wordt niet langer meer echt geluisterd en de betweter staat in het middelpunt van de belangstelling.

De Krab: dit zijn mensen die zich gedragen zoals krabben in de krabbenmand. Geen krab kan zich straffeloos omhoogwerken want hij wordt weer naar beneden getrokken door de andere krabben. Als een ander zich onderscheidt steekt de jaloezie de kop op. Soms wordt een sneer verpakt in een complimentje om de ander weer naar beneden te halen: 'wat een mooie jurk heb je aan, een stuk beter dan dat vale spijkerpak van vorige week'. 'Je gaat geweldig vooruit in je werk, dat is ook wel nodig want je bakte er eerst niets van'. 'Je haar zit mooi, wat fijn voor je dat je zo opgeknapt bent'. 'Je bent afgevallen, nou dat was ook hard nodig zeg!'.

Meeer artikels over gezondheid, preventie en hulpverlening vind je op http://www.hulporganisaties.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here