Woeste ezelboer valt medewerker van BLID aan

Tijdens een opdracht voor toezicht van dierenwelzijn is een medewerkster van BLID deze vooravond aangevallen door een eigenaar van ezels die de opmerking niet pikte om de hoeven van zijn ezel te laten verzorgen. De ezels liepen in de Jabbekestraat te Wetteren op een stuk weide met niet verzorgde hoeven. Toen de medewerker zich kenbaar maakte aan de eigenaar ging deze als een wild beest tekeer tegen de medewerkster waarop bijstand werd gevraagd aan het bestuur van BLID en de politie van Wetteren, om de zaak daar rond te krijgen.

Toen de bijstand eraan kwam werd ook de wagen van BLID omsingeld en vloeide er snel een scheldpartij aan het adres van de BLID medewerkers. Deze persoon kreeg vorig jaar ook al een verwittiging van BLID, maar toen telefonisch, omdat er niemand thuis was. Ondanks deze hoog oplopende discussie zullen de hoeven van de dieren toch moeten worden verzorgd, verklaart BLID.

Het niet verzorgen van de hoeven van de dieren valt onder de wet van 14 augustus 1986 en kan er toe leiden dat een dier op zekere tijd beperkt wordt in zijn bewegingsvrijheid en pijnen ondergaat. Wet van 14 augustus 1986 Artikel 4

§ 1. Ieder persoon die een dier houdt, verzorgt of te verzorgen heeft, moet de nodige maatregelen nemen om het dier een in overeenstemming met zijn aard, zijn fysiologische en ethologische behoeften, zijn gezondheidstoestand en zijn graad van ontwikkeling, aanpassing of domesticatie, aangepaste voeding, verzorging en huisvesting te verschaffen.

§ 2. Niemand mag de bewegingsvrijheid van het dier dat hij houdt, verzorgt of te verzorgen heeft, zodanig beperken dat het aan vermijdbare pijnen, lijden of letsels is blootgesteld.
Wanneer een dier gewoonlijk of voortdurend wordt vastgemaakt of opgesloten, moet het voldoende ruimte en bewegingsvrijheid krijgen, in overeenstemming met zijn fysiologische en ethologische behoeften.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here