Stad Gent legt brug tussen sport en onderwijs

Gent is gekend voor zijn talrijke sportieve evenementen. Toch is de interesse van jongeren voor sport en sportclubs soms ondermaats. Ann Schiettekatte van de Koninklijke Roeivereniging Sport Gent trok naar schepen Rudy Coddens om de problemen aan te kaarten. Roeien is namelijk een gezonde en evenwichtige sport, goed voor de fysieke en mentale ontwikkeling van jongeren. Bovendien zijn er in Gent twee roeiverenigingen die tijdens de afgelopen Olympische spelen met een vierde en achtste plaats een uitmuntende prestatie geleverd hebben. Rudy Coddens, schepen van onderwijs en verdediger van de Brede School zocht contact met de Koninklijke Roeivereniging Sport Gent. Voorzitter Patrick Rombaut: "Het is een uitmuntend idee om jongeren de kans te geven om rond de Watersportbaan aan sport te doen. De verbondenheid tussen sport en Gentse politici is altijd zeer groot geweest, zeker nu de schepen over alle onderwijsnetten heen jongeren met sport in contact wil brengen".

Binnen de Pedagogische Begeleidingsdienst werd voor het sportproject een coördinator aangeworven. Er wordt daarbij vooral aandacht besteed aan de meerwaarde van sport en bewegen voor de ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren. Dit schooljaar start het Departement Onderwijs en Opvoeding (DOOSG) een samenwerkingsverband met de Koninklijke Roeivereniging Sport Gent. Deze roeivereniging geeft vanaf woensdag 1 oktober een reeks initiatiecursussen op woensdagnamiddag voor leerlingen van de 3e graad basisonderwijs (11-12-jarigen) uit alle netten. Het betreft 3 cursussen van 10 sessies op woensdag; elke sessie start om 14 uur. De deelnameprijs bedraagt 50 euro per cursus van 10 sessies. Het maximum aantal deelnemers per cursus bedraagt 20 leerlingen. Snel inschrijven is dus de boodschap. Op woensdag 17 en 24 september om 14 uur organiseert de roeivereniging voorinschrijvingen voor alle geïnteresseerden. Plaats: Kanodreef 1 te Gent.

Bij slechte weersomstandigheden worden alternatieve activiteiten voorzien zoals lopen, fietsen, een balspel en zo meer. Het DOOSG wil met dergelijke initiatieven de Gentse schoolgaande jeugd extra sportkansen bieden en hen laten kennismaken met een zo breed mogelijke waaier aan sporten en spelen. Participerende sportverenigingen kunnen dan weer hun vereniging in direct contact brengen met kinderen en jongeren uit de buurt. Dankzij het aanbieden van sportactiviteiten kunnen ze de jeugd enthousiast maken voor hun sport.

Agenda:

Woensdag 1 oktober tot woensdag 10 december

Oktober 1, 8, 15, 22, november 5, 12, 19, 26, december 3, 10

Woensdag 14 januari tot woensdag 25 maart 2009

Januari 14, 21, 28, februari 4, 11, 18, maart 4, 11, 18, 25

Woensdag 1 april tot woensdag 17 juni 2009

April 1, 22, 29, mei 6, 13, 20, 27, juni 3, 10, 17

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here