Geert Hoste regeert met de goedkeuring van Yves Leterme

Vandaag gaf Eerste Minister Yves Leterme in het Brusselse café 'Het Goudblommeke in Papier' het startschot voor de theatertour 'Geert Hoste Regeert'. De nieuwe eindejaarsconference brengt Geert Hoste langs de grootste theaters van Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Oostende. De cabaretier deed dit jaar een oproep aan het publiek om zelf met een titel op de proppen te komen. Uit meer dan 2.000 e-mails en 10.000 gesuggereerde titels werd na lang wikken en wegen 'Geert Hoste Regeert' gekozen.

In zijn nieuwe theatertour zal Geert Hoste zijn visie geven op het nieuws van 2008. Alsof hij mee aan de onderhandelingstafel zat, geeft hij zijn ongezouten en vooral grappige mening over machteloze machthebbers, onbekende bekende Vlamingen, stoppende sporters, over mannen die steeds vrouwelijker worden en vrouwen die de touwtjes vast in handen hebben. Een greepje uit het rijke aanbod: de volharding van Yves Leterme, de waanzin van De Crem, de wc-bril van Vervotte, Ignace Crombé en de val van Tom Boonen. Van mossel tot speculoospasta, niets ontsnapt aan de aandacht.

Geert Hoste treedt dit jaar voor het eerst op in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Omdat de vraag naar tickets blijft groeien, moest hij, na 14 jaar en bijna 350 uitverkochte voorstellingen in de Arenbergschouwburg, op zoek naar een grotere zaal in Antwerpen. Geert zal in de Stadsschouwburg 10 voorstellingen spelen, goed voor 20.000 toeschouwers. Ook in Gent (Capitole), Hasselt (Grenslandhallen) en Oostende (Kursaal) worden nog extra data voorzien. Bovendien gaat Vlaanderens grootste cabaretier voor het eerst tijdens de kerstvakantie aan de kust optreden. Na het succes van vorig jaar sluit Geert zijn regeerperiode weer af in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Daar zullen ook de televisieopnames plaatsvinden.

'Geert Hoste Regeert' is de 19de theatertour van Geert Hoste. In 1988 pakte hij uit met 'Geert Hoste stand up comedy'. Vanaf 1992 tot nu brengt Geert ononderbroken elk jaar een eindejaarsconference in talrijke Vlaamse theaterzalen. Eind 1990 vraagt Radio 1 Geert Hoste om een jaaroverzicht, een traditie die tot op vandaag voortduurt. Sinds 1994 zendt VRT de eindejaarsconference uit op nieuwjaarsdag. Op 1 januari van dit jaar brak 'Geert Hoste Houdt Woord' alle records met maar liefst 1.498.000 kijkers. Het programma is tot op vandaag het best bekeken Belgische televisieprogramma van 2008. Sinds vorig jaar laat Geert ook zijn oog vallen op de traditionele kerst- en 11 juli-toespraken. Op 21 juli stemden 622.000 kijkers af op de commerciële zender. Geert Hoste werkt ook samen met Amnesty International Vlaanderen. Hij staat al jarenlang een deel van zijn inkomsten af aan de mensenrechtenorganisatie. In 2006 wordt de samenwerking voor het eerst zichtbaar. Het logo van Amnesty komt op de affiches en aan de ingang van de theaterzalen hangen posters met de slogan 'Niet overal ter wereld kan je lachen met het gezag'. In 2007 vestigt Geert de aandacht op de mensenrechtenproblemen in Myanmar (Birma) wanneer twee humoristen wegens hun deelname aan een betoging tegen het regime opgepakt worden.

De ticketverkoop start op 1 september 2008. De tickets kosten, net als vorig jaar, 28 euro (excl. reservatiekosten). Omdat de voorstellingen steeds zeer snel zijn uitverkocht, wordt op 22, 23 en 24 augustus een voorverkoop georganiseerd in Gent, Hasselt, Antwerpen en Oostende. Tijdens de voorverkoop betaalt men geen reservatiekosten en verzendingskosten. Dit betekent een besparing van 2,5 euro per ticket. Bovendien krijgen in iedere stad de eerste 200 ticketkopers een exclusief Geert Hoste T-shirt cadeau. Maximum 10 tickets per persoon én uitsluitend contante betaling. Voor informatie en voorwaarden, zie www.geerthoste.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here