Moeder vilt 8jarig zoontje, familie eet het vlees op

In Tsjechië is het proces begonnen tegen een vrouw die haar 8 jarig zoontje vilde en het vlees aan haar kannibalistische familieleden te eten gaf. De vrouw hield het kind en zijn broertje gevangen in haar kelder. Klara Mauerova brak in tranen uit in de rechtszaal toen ze bekende dat ze haar zoontje Ondrej en zijn 10-jarig broertje Jakub regelmatig folterde. De twee jongens vertelden hoe hun moeder en familieleden sigarettenpeuken op hun huid uitdrukten, hen sloegen met een riem en hen probeerden te verdrinken. De jongens werden gedwongen zichzelf te snijden en werden ook seksueel misbruikt. De familie zou deel uitmaken van een bizarre religieuze sekte "The Holy Grale".

Maar het kan nóg gruwelijker: Ondrey werd gedeeltelijk gevild, waarna de familieleden het rauwe vlees verorberden. De jongens werden in mensonwaardige omstandigheden gevangen gehouden. Zo werden ze regelmatig geboeid aan een tafel en stonden dagenlang in hun eigen urine. De ziekelijke feiten werden ontdekt toen een buurman een babymonitor installeerde om zijn jongste kind in het oog te houden. Het toestel pikte echter het signaal op van het toestel bij de buren. De beelden toonden hoe de één van de jongens werd afgerammeld terwijl hij naakt was vastgebonden in een kelder. Mauerova installeerde de monitor om van de lijdensweg van haar kinderen genieten vanuit haar keuken. De buurman verwittigde de politie, die de jongens bevrijdde.

Momenteel zoekt men met man en macht naar Anna, de 13 jarige geadopteerde zuster die 11 dagen geleden spoorloos verdween. De commissie voor de bescherming van privacy onderzoekt nu mogelijke overtredingen van de privacywet in deze zaak van kindermishandeling. Er is enorm veel kritiek op het feit dat in de verslaggeving over deze zaak de namen, foto's en adressen van de drie slachtoffers voorkwamen. Opnames van Ondra (8 jaar) die naakt en vastgebonden gewelddadig gevoerd werd door zijn moeder werden herhaaldelijk op TV uitgezonden. Hoewel de wet kinderslachtoffers niet adequaat beschermt wil men de media verantwoordelijk te stellen voor het overtreden van de privacywet. Dzamila Stehlikova, de minister die verantwoordelijk is voor mensenrechten, vond het schokkend dat minderjarige verdachten wel werden beschermd tegen de pers, maar dat de slachtoffers geen gelijkaardige bescherming krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here