Het straattheaterfestival van de grote verwondering.

MiramirO, het vernieuwde straattheaterfestival, startte vorige maand met een nieuwe naam en nu met een nieuw programma. Neem daar nog een nieuwe kantoorruimte, een nieuw logo, een nieuwe website en een splinternieuwe gids voor kunsten in de publieke ruimte en circuskunsten in Vlaanderen en Brussel bij. Kortom, iedereen is klaar voor een nieuwe start. Artistiek directeur Fabien Audooren: "De nieuwe naam refereert aan hetgeen we willen bereiken met ons festival. We willen mensen samenbrengen door hen te laten kijken naar fascinerende en nieuwe voorstellingen, ze verbazen, ze meeslepen in verwondering en ze confronteren met en laten genieten van andere culturen. Het organiseren van het festival blijft onze belangrijkste activiteit. Onze locaties buiten de feestenzone zijn een cultureel rustpunt in het drukke gewoel van de Gentse Feesten. Zoals steeds hebben we een nieuw aanbod van internationale voorstellingen met negen nieuwe producties en veertien premières".

Speciaal dit jaar zijn de kindernamiddagen op het grasveld naast de Sint-Baafsabdij: een muzikale tuin met reuzeninstrumenten waar kinderen zelf op kunnen spelen, circusworkshops met de Circusplaneet en de legende van Woesterdam in het Astridpark. Andere merkwaardige voorstellingen zijn: 'Safari Intime' in de wijk Malem, 'Alhambra Container' op het Sint-Pietersplein, 'Kraaien' in de Norbertijnerkapel, 'Stom Paard' in de Arena Van Vletingen, 'La Chouing' op de Sint-Baafssite en de ijzerwinkel van 'Parpasanton' op het Spaanskasteelplein. Voor de levensgenieters is er '4stars' van het Time Circus en de audiofielen kunnen zich laten verwonderen tijdens één van de merkwaardigste wandelingen in Gent van de Waltser Collection. Zeker niet te missen is het vuurwerk op 20 juli aan de Watersportbaan. Negen jonge componisten leefden zich uit in het creëren van een uitzonderlijke soundtrack.

Ook de Grote Prijs is er met een uitzonderlijk goed programma. U bepaalt wie 2.500 euro wint en maak zelf kans op een prijs van 250 euro. Het deelnemingsformulier kunt u hier downloaden. Laat u verrassen, verwonderen en geniet voornamelijk van de grote en rijke verscheidenheid aan artiesten die dit jaar samen komen tijdens dit unieke festival. Het compacte programmaboekje bevat 64 pagina's boordevol informatie, een kalender en een stadsplan. Zo kan u tussen 20 en 27 juli nog sneller van de ene plaats naar de andere hollen, het zal nodig zijn. Meer op www.miramiro.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here