Drie kwart verkiest voetbal boven familiefeest

Drie kwart verkiest voetbal boven familiefeest, volgens onderzoek van Vergelijk.be Een toevalstreffer: de tweede speeldag van het EK en Vaderdag vallen samen op zondag 08 juni. Wat blijkt? Voor maar liefst drie kwart van alleondervraagde mannen moet Vaderdag plaats ruimen voor het EK! Dat blijkt uit een enquête die de prijs- en productvergelijkingswebsite, Vergelijk.be,onder zijn gebruikers lanceert. Of vaders een cadeautje verwachten? Niet echt. Maar een bezoekje van de kinderen wordt meer dan geapprecieerd, zegt de helft van de respondenten. Maar bezoekers ontvangen of bezoekjes afleggen toch liever niet op het moment dat de wedstrijden op tv worden getoond, wel graag in uitgesteld relais!

Geen Belgen in het EK 2008, maar Vlaanderen kijkt toch reikhalzend uit naar de televisiewedstrijden. "Zelfs meer: vaders vinden het EK een stuk leuker dan het vieren van Vaderdag. 76,9% Van de mannen wordt liever niet gestoord door familie wanneer ze lekker onderuitgezakt naar de wedstrijden kijken.

Vaderdag zal bij vele gezinnen dan ook een uitgesteld feest worden", zegt Ben Kerkhof, CEO van Vergelijk.be. Voor vrouwen daarentegen, gaan de vaders wel degelijk voor: 66,67% wil Vaderdag wel degelijk op 8 juni vieren en kijkt dan wel naar de herhalingen van de gemiste matchen.

Italië wordt Europees kampioen

Voor welke ploeg wordt er dan wel massaal ingezet door de bezoekers op Vergelijk.be? Een vierde van de ondervraagden zegt dat Duitsland het tot de finale zal schoppen. Tegenspeler: Italië. En het zal niet Duitsland zijn die met de pluimen gaat lopen. 30% Van de Vergelijk-stemmers zegt dat Italië het zal halen met 1-2 tegen Duitsland.

Topscoorder van dienst zal Cristiano Ronaldo zijn met gemiddeld 6,6 goals, dat beweert 35% van de 'Vergelijkers'. Kevin Kuranyi (Duitsland) met gemiddeld 6.4 goals en Luca Toni (Italië) met gemiddeld 6,2 goals maken de top drie van topscoorders compleet.

Och ja, hoe zal Nederland het er vanaf brengen? Zij zullen op een vierde plaats eindigen, zegt 13%. Ze laten Portugal – zal tweede eindigen volgens 26% – en Duitsland ? derde volgens 20% – voorgaan in de rangschikking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here