VUB doet groot onderzoek naar seksualiteit bij homo's

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel zijn van start gegaan met een grootschalig internationaal onderzoek naar de seksualiteitsbeleving en de seksuele disfuncties bij holebi's, meer specifiek bij mannen die seks hebben met andere mannen. Zij onderzoeken libidostoornissen, erectiestoornissen, orgasmeproblemen, anale dyspareünie (pijn tijdens of na anaal contact) en seksverslaving.

De onderzoekers hopen met dit epidemiologisch onderzoek het voorkomen van seksuele disfuncties bij Belgische holebi's in kaart te kunnen brengen. De resultaten zullen vergeleken worden met een heteroseksuele populatie en met een homoseksuele populatie uit het buitenland.

Geïnteresseerden kunnen deelnemen via de website www.gamesss.be. De vragenlijsten zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. De deelname aan het onderzoek is vrijwillig en anoniem. De privacy van de deelnemers is uiteraard verzekerd. Het onderzoek kreeg trouwens de goedkeuring van de Commissie Medische Ethiek van het Universitair Ziekenhuis Brussel van de Vrije Universiteit Brussel.

Rekrutering van de proefpersonen gebeurt via de vermelding van de website in verschillende (internationale) media en via 25.000 flyers waarop een condoom werd aangebracht. De condooms zullen verspreid worden op verschillende evenementen zoals de Splash Party in Aqualibi, discotheek La Demence in Brussel, de Mister Gay Belgium 2008 verkiezing en op Roze Zaterdag 17 mei aanstaande.

Het onderzoek kreeg de naam GAMESSS, wat staat voor GAy MEn Sex StudieS, en wordt gecoördineerd door de vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here