EROV organiseert sociaal-economische toer in Oost-Vlaanderen

De Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) streeft naar de verdere professionalisering van de socialprofit sector. EROV ondersteunt hierbij de managementontwikkeling in de Oost-Vlaamse socialprofitsector. Deze sector omvat onder meer de ouderenzorg, bijzondere jeugdzorg, zorg voor personen met een handicap, geestelijke gezondheidszorg, beschutte werkplaatsen, sociale werkplaatsen en zo meer. In dat kader organiseert EROV op vrijdag 23 mei en woensdag 28 mei een Sociaal Economische toer in Oost-Vlaanderen. Acht boeiende socialprofit organisaties worden bezocht, verspreid over twee dagen. Hierbij is er aandacht voor de uitdagingen, zowel op management- als op zorgvlak, die de sector te wachten staan. Een blik achter de schermen bij deze organisaties zal een leerrijk beeld schetsen van deze waardevolle sector. Sterkten, zwakten, opportuniteiten en bedreigingen zullen worden nagegaan aan de hand van de getuigenissen en bespreking. Contactpersoon: Brecht Carels, consulent. Tel. 09 267 86 03, brecht.carels@oost-vlaanderen.be Link: www.erov.be

Prof. Dr. Aimé Heene, van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent staat in voor de wetenschappelijke begeleiding en de synthese van de gesprekken. Besluiten en aanbevelingen worden op donderdag 26 juni voorgesteld tijdens een studienamiddag. Aan de Sociaal-Economische toer neemt een delegatie van de deputatie en de provincieraad deel. Daarnaast worden ook verantwoordelijken en bedrijfsleiders uit profit en social profit uitgenodigd. EROV krijgt hiervoor de steun van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen en het Europees Sociaal Fonds die dit project mogelijk maken. De socialprofit sector omvat maar liefst 19% van de bezoldigde tewerkstelling in Oost-Vlaanderen.

Vrijdag 23 mei: bezoek regio Gent-Wetteren-Dendermonde.

8u45: Vertrek autobus aan Gent Zuid (standplaats bussen).
9u15: Sociale Werkplaats Job & Co, Sint-Amandsberg. Kernthema: Managen van diversiteit op de werkvloer. Job & Co zorgt voor opleiding en tewerkstelling van kansengroepen.
10u45: Beschutte Werkplaats Trianval, Wetteren. Kernthema: Duurzaam procesmanagement. 12u30: Broodjeslunch bij Intercommunale DDS/Verko, Dendermonde.
14u00: Kringloopcentrum SpoorTwee, Hamme. Kernthema: Marketing in social profit en communicatie naar stakeholders
15u30: Woon- en Zorgcentrum De Vliet, Zele. Kernthema: Creatief omgaan met ICT.
17u15: Terug in Gent Zuid.

Woensdag 28 mei: bezoek regio Gent-Gavere-Merelbeke.

8u45: Vertrek autobus aan Gent Zuid (standplaats bussen.
9u15: Sociale Werkplaats De Sleutel, Gent. Kernthema: Managen op basis van visie en waarden.
10u45: Beschutte Werkplaats Nevelland, Drongen. Kernthema: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
12u15: Lunch bij Syntra Midden-Vlaanderen Campus Gent, Autoweg-Zuid 3, 9051 Afsnee.
14u00: De Kiem, Gavere. Kernthema: Patrimoniumbeheer.
15u30: Centrum voor Motorisch Gehandicapten De Heide, Merelbeke. Kernthema: Werken aan klanten- en personeelstevredenheid.
17u15: Terug in Gent Zuid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here