Instituut van Gent en het GITO werken samen aan Moby Dick.

De laatstejaarsstudenten van het Instituut van Gent en de afdeling Podiumtechnieken van het GITO Gent werken samen aan een uniek theaterstuk. Het Instituut van Gent zorgt voor de acteurs, het GITO voor de logistieke uitbouw. Het toneelstuk is een bewerking van het boek Moby Dick van de Amerikaanse auteur Herman Melville door leerkrachten van het Instituut van Gent.

Het stuk wordt opgevoerd in verschillende talen en de samenwerking breekt alle grenzen open. Verschillende onderwijsvormen, meer bepaald het ASO, TSO en BSO, werken samen. Het is ook een interscolaire samenwerking tussen Instituut van Gent en het GITO Gent. Het stuk is bovendien meertalig en vakoverschrijdend: Nederlands, Servisch, Frans, Engels, Duits en Russisch worden gecombineerd met podiumtechnieken, elektriciteit, timmer- en schilderwerken. De samenwerking is ook netoverschrijdend tussen het Onderwijs van de Stad Gent en het vrij niet-confessioneel Onderwijs.

Leerlingen van verschillende origine werken mee aan het stuk en zo is het ook multicultureel.De opvoering is maatschappelijk geëngageerd en daarom gaat de opbrengst van de laatste vertoning naar de vzw Dennenhof. De samenwerking tussen een ASO-school en een TSO-school kan een ruime bijdrage leveren in de noodzakelijke herwaardering van het technisch onderwijs. De voorstellingen vinden plaats in het zaal CRAL, Recolettenlei 3, 9000 Gent. De première, gevolgd door een receptie, is op vrijdag 23 mei 2008 om 19 uur, de tweede voorstelling en het daaropvolgende galadiner gaat door op zaterdag 24 mei 2008 om 18.30 uur.

De opbrengst van de derde voorstelling op zondag 25 mei 2008 om 18 uur gaat naar de manege Het Dennenhof, centrum voor hippotherapie uit Landegem. De personen die het stuk willen bijwonen, mailen best naar Martine Roggeman via martine.roggeman@instituutvangent.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here