Zondagsmarkt Ledeberg zonder parkeeroverlast.

De zondagsmarkt te Ledeberg zorgt traditioneel voor verkeersoverlast. Op zondag 20 april werden maar liefst 82 inbreuken op de parkeerregels vastgesteld. Politiezone Gent roept op om de verkeersregels in acht te nemen en zo de overlast voor buurtbewoners zo veel mogelijk te beperken. Vroeger zorgde de zondagsmarkt op Ledeberg voor heel wat parkeer- en verkeersproblemen aan het Centrumplein.

Sinds de invoering van een aantal structurele maatregelen is dit foutief parkeren fel verminderd aan het plein. De politie stelt echter vast dat op zoek wordt gegaan naar andere locaties om te parkeren. Dit zorgt voor verkeersoverlast in de nabije straten. De politie vraagt dan ook aan alle marktbezoekers om de verkeersregels in acht te nemen. Op die manier kan de vlotheid van het verkeer zo veel mogelijk worden gegarandeerd en kan de overlast voor buurtbewoners worden beperkt.

De marktbezoeker kan gerust ook de wagen thuislaten en gebruik maken van het alternatief dat wordt aangeboden. Via het Stadsbedrijf de Markten en Foren van Gent is voorzien in gratis busvervoer tussen de Land van Rodelaan en het Ledebergplein. De bus vertrekt vanaf het kruispunt van de Land van Rodelaan met de Steenvoordelaan en rijdt tot aan het Ledebergplein zelf. Opgelet! Het gaat niet om een bus van De Lijn maar om een gewone bus voor passagiersvervoer. Deze bus rijdt permanent af en aan en neemt de marktbezoeker dus ook weer mee in omgekeerde richting. Aan de Land van Rodelaan is er een uitgebreide parkeergelegenheid voorzien waar de marktbezoeker zijn wagen zonder probleem kan achterlaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here