Boscorock pakt uit met schitterende affiche

Op zaterdag 3 mei vindt de tiende editie van BOSCOROCK plaats. De place to be is opnieuw het Don Boscocollege te Kortrijk. Wat goed is moet je niet veranderen en daarom passeren opnieuw vijftien keigoede rockacts de revue op twee podia. De organisatie heeft er alles aan gedaan om van de jubileumeditie een onvergetelijke uitgave te maken. Het belooft in elk geval een spetterend festival te worden.

Wat dacht je van Elyses, de opener van de middag? Verleden jaar stonden ze er ook al en wisten ze vriend en vijand te overtuigen. Daarna is het de beurt aan de winnaar van de BoscoRockRally, Stab, die dit jaar in jeugdhuis 't Arsenaal plaatsvond. Daarna komen Vertical Delight en 7sinz. Na deze rockbands moest normaal gezien Rockefeller , die een plaatsje wist te behalen op de preselecties van Humo's RockRally optreden. Ze kunnen er echter niet bij zijn. Hun plaats is ondertussen ingenomen door Relatinos, een groep uit Kortrijk. Deze band bestaat onder andere uit ex-leden van 'The Definitvo's', die vooral in de jaren 80 razend populair was en menig jeugdhuis heeft platgespeeld. Daarna is Supercharger aan de beurt. Die groep uit Antwerpen is daar al een begrip en dat zal na 3 mei ook in West-Vlaanderen het geval zijn. Met Kudos en Outskirts volgen dan opnieuw twee groepen die een plaatsje konden veroveren op de begeerde preselecties van Humo's RockRally.

Kwaliteit troef dus. Voidpoint komt dan weer hun eerste gloednieuwe cd voorstellen op Boscorock. Enkele jaren geleden waren ze ook al eens van de partij, en sindsdien zijn ze er alleen maar op vooruit gegaan. Dan is het de beurt aan het Brusselse The Aberdeen loving gods. Een fantastische bandnaam voor een groep die dito muziek brengt. Met Princesss wist BOSCOROCK een pop-rock-electro groep te strikken. De formatie rond frontdame Stefanie Callebaut is langzaam maar zeker België en de rest van de wereld aan het veroveren. Een van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld het Wevelgemse Steak n° 8. Hun harde rock kon de jury van Humo's RockRally blijkbaar bekoren, want ze werden als winnaar uitgeroepen van deze prestigieuze wedstrijd.

Het ziet er naar uit dat Boscorock een neus heeft voor jong talent. Ondertussen staan ook al megafestivals op hun programma, zoals Graspop, Pukkelpop en Dour. Als je een naam als Gèsman op je affiche hebt, weet je wat je kan verwachten: oerdegelijke rockmuziek doorspekt met een laagje humor. Ze hebben nog nooit ontgoocheld. Het zwarte podium sluit af met, zoals de traditie het wil, het loeiharde Morda, het beste wat België te bieden heeft op gebied van hardcore. Het Limburgse Rebounce sluit de avond dan af met eerder dansmuziek. Zeer zeker een waardige afsluiter van een ongetwijfeld boeiende muziekdag.

Ondertussen is de online ticketverkoop geopend. Tickets kosten nog steeds schandalig weinig. In voorverkoop betaal je 3 euro, de dag zelf 5 euro. Toch nog eens vermelden dat de opbrengst van Boscorock integraal naar het goede doel gaat. Alle informatie lees je op de website: www.boscorock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here