De nieuwste trend is de gespleten tong

De inkervingen en verminkingen die in andere culturen onder de noemer "verplichte rituelen" behoren, worden door de westerse wereld soms terecht "scheef" bekeken, maar de nieuwste trend onder de liefhebbers van piercings is de gespleten tong. De kans dat dit zal verboden wordt is vrij groot. Dokters waarschuwen voor de gevaren zoals infecties, gebrekkige spraak en verlies van smaakzin. Gevoelszenuwen van de tongpunt worden doorgesneden en het uitspreken van T-klanken is moeilijk en misschien zelfs onmogelijk.

Professoren in de psychologie vergelijken deze trend met het dragen van lang haar en jeans in de jaren 60. Het is een vorm van expressie, afkeer van de maatschappij of een vorm van onafhankelijkheid.

Bij tongsplijting wordt gebruik gemaakt van hetzelfde ontstane gat van een tongpiercing. Met behulp van een tandheelkundige floss-draad wordt de tong vervolgens door midden gesneden. Deze ingreep is voor het leven! Volgens de 'moderne' tandartsen en medici die zo'n lichaamsverminking toestaan, verrichten en ook goedpraten zijn er geen andere ernstige nadelen.

Iedere piercer met maar een beetje zelfrespect zou zich nooit aan iets als dit wagen. En ieder ander persoon die deze ingreep wel bij iemand uit zou voeren, weet niet waar hij mee bezig is.

Meer weten… http://members.home.nl/piercings/soorten/extreem/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here