Een nieuwe afdeling VTB-VAB in Harelbeke

Recent werd Guido Deloof bereid gevonden een nieuwe VTB-VAB afdeling in Harelbeke op te starten en zijn schouders te zetten onder een samenwerking met Kortrijk. Hij is echter op zoek naar bijkomende medewerkers om het plaatselijke team te versterken. Binnen het actieterrein van een lokale VTB-VAB afdeling is er plaats voor cultuurbeleving in zijn ruimste zin, met vooral aandacht voor het patrimonium, het cultuurtoerisme, met een knipoog naar maatschappelijke actie. Guido Deloof: "Een plaatselijke afdeling bepaalt zelf haar eigen werkingsprogramma en kan bovendien inpikken op het gestoffeerde aanbod dat nationaal, provinciaal en regionaal wordt aangereikt". Bovendien pleit VTB-VAB voor samenwerking met andere verenigingen en instanties die geenszins beschouwd worden als concurrenten in de "markt".

Het jaarprogramma ging al van start met op 24 februari met een zeer geslaagde wandeling: "De metamorfose van Kortrijk", waarbij de aandacht ging naar de nieuwe architecturale ontwikkelingen in de stad. Tijdens de volgende uitstap op zondag 6 april ontdekt men Rijsel, de meest Vlaamse stad van Frankrijk. Iedereen is welkom, vertrek naar keuze: per trein vanuit Kortrijk (verzamelen vanaf 9u in de hall van het station) of per auto (afspraak in het station Lille Flandres aan de toegang tot spoor 14). Daar start de wandeling om 10u. Er wordt geluncht in een sfeervol restaurant. Er wordt op zijn Vlaams geserveerd: 3-gangen menu, water, rode én witte wijn, koffie inbegrepen. De terugreis rond 18 uur. Deelnameprijs: 27 euro of 29 euro (niet leden) voor de wandeling met gids, toegang musea en 3-gangenlunch met drank.

Op het programma: 22 juni, Armentieres: fietstocht vanuit Harelbeke via de Leie tot Armentières. Terugkeer langs de oude spoorwegbedding tussen Waasten en Komen waar de Leie wordt overgestoken en het Blauwerspad tot in Lauwe gevolgd wordt. 10 augustus, Oudenaarde: fietstocht vanuit Harelbeke en Kortrijk waarbij de oude spoorwegbedding tussen Kortrijk en Avelgem gevolgd wordt. Via de Schelde naar Oudenaarde waar een stadstour gemaakt wordt. Terugkeer via de Oude Kwaremont waarbij een gedeelte van de Omloop Ronde van Vlaanderen gevolgd wordt. 29 september om 19u30: Harelbeke, 't Spoor. Reisreportage over China, van noord naar zuid. 05 oktober, Gent: fietstocht vanuit Kortrijk (8u30) en Harelbeke naar Gent via Deinze en Sint-Martens-Latem. Fietsen door het kasteeldomein van Ooidonk en langs de meanders van de Leie. Na een tour door Gent huiswaarts via de Schelde. 23 november, Doornik: daguitstap. Vertrekken vanaf het mooie station en enkele Art Nouveau huizen naar Saint Brice (met bezoek crypte). Verder langs enkele Romaanse huisjes, bezoek aan de Romaans Gotische Kathedraal en het oudste Belfort van België. Bezoek aan het Museum van Schone Kunsten (Horta) met zijn mooie collectie schilderkunst.

Informatie: deloof.guido@scarlet.be (056 71 61 13) www.vtb.be/kortrijk of www.vtb.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here