Senioren en jongeren samen op internet

De Gentse OCMW Voorzitter Geert Versnick opende woensdagmiddag plechtig de Digitale Brug in woon- en zorgcentrum Heiveld. De bedoeling is om jongeren en senioren samen te leren surfen, chatten en mailen. Het project is gesponsord door Soroptimist International en Belgacom. Het OCMW Gent installeerde de afgelopen jaren verschillende gratis surfhoeken in de lokale Dienstencentra. Digipolis zorgt dan weer voor de internetaansluiting. Het project De Digitale Brug kadert ook binnen de Digitale Week waarbij het OCMW Gent maar liefst 23 activiteiten organiseert.

OCMW Voorzitter Geert Versnick: "Met dit initiatief willen we een brug slaan tussen twee werelden. Kinderen moeten taken maken maar willen ook surfen en internetten: zij hebben de kennis maar niet de middelen. Senioren hebben dan wel de tijd en de middelen, maar niet de kennis. Hier kunnen beiden samen achter de PC zitten en in contact komen, de ene met zijn vrienden, de anderen met vrienden en familie die ze achter gelaten hebben. Voor beiden is het een venster op de wereld". De Digitale Brug staat ook open voor familie en bezoekers van de bewoners. Heeft het initiatief succes dan wordt het ook opengesteld voor de buurtbewoners.

Het project kwam er dankzij de steun van een internationale vereniging voor hoog opgeleide vrouwen: Soroptimist International. Deze organisatie wil de rechtspositie van vrouwen en kinderen overal ter wereld verbeteren, ongeacht hun leeftijd of sociale afkomst. De afdeling Gent organiseerde in het verleden al diverse acties zoals een boomplanting, palliatieve zorgen voor kinderen, Cliniclowns, jeugdwerking, Habbekrats, acties voor orgaandonatie en zo meer. Voorzitster Françoise De Smet: "Met de Digitale Brug willen wij een bijdrage leveren om de digitale kloof voor kansarme jongeren en hun gezin te verkleinen". Maar ook de Pagadder, de vakantiewerking van het OCMW, laat zich niet onbetuigd: ook zij plannen hier een aantal activiteiten de komende maanden.

De Digitale Brug bevindt zich in de vergaderzaal van het Heiveld, Antwerpsesteenweg 776 te Sint-Amandsberg. Open elke woensdag en donderdag van 10 tot 11 uur.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here