Arteveldehogeschool geeft KAA Gent een duwtje in de rug

Na de goede uitgangspositie van afgelopen match tegen Standard hebben de Buffalo's een zwaar trainingsprogramma dat essentieel is voor de komende match tegen Anderlecht. Ondertussen werkt ook het Buffalo Fan-team op volle toeren. Een enthousiaste ploeg vrijwilligers werkt zowel binnen als buiten het Ottenstadion aan een positieve sfeer rond de Buffalo's. Het Buffalo Fan-team organiseerde al meerdere sfeeracties zoals vorig jaar toen het Ottenstadion omgetoverd werd in één grote vlaggenzee: 10.000 kleine vlaggen en 100 grote vlaggen, Bengaals vuur vóór de aftrap en twee grote spandoeken.

De komende match tegen Anderlecht komt er weer een grote sfeeractie, deze keer onder het thema "VROUWEN EN VOETBAL: HET KAN". Liliane Vandenheede, lector Event Management aan de Arteveldehogeschool : "Onze ervaring is dat KAA Gent, met Patrick Lips op kop, steeds klaar staat om jonge dynamische mensen te helpen en te stimuleren. Onze studenten kregen volop de kans om nieuwe creatieve ideeën aan te brengen". Maar zes jonge meisjes die zo een groot voetbalgebeuren onder handen nemen, gaan ze er in slagen? Liliane Vandenheede: "Dit project is een uitgelezen kans de leerstof in de praktijk om te zetten, en meteen ook het bewijs dat ook vrouwen hun mannetje kunnen staan. Het motto is niet voor niets: vrouwen en voetbal, het kan".

Studente Soraya Benyoub: "Ik ben al actief lid van het Buffalo Fan-team en verantwoordelijk voor een aantal kleine projecten. Het was niet moeilijk om mijn medestudenten te overtuigen om het iets groter te zien. We zullen zondag tot het uiterste gaan". Stefan Smet van het Buffalo Fan-team: "Het is heel aangenaam om samen te werken met deze creatieve jongeren. De ervaring was bovendien heel leerzaam, zo was het voor deze enthousiaste meiden soms een hele verassing dat bepaalde ideeën niet uitvoerbaar zijn: er zijn nu eenmaal heel wat voorschriften en veiligheidsmaatregelen rond grote evenementen. Maar het ziet er naar uit dat de supporters zondag een aangename dag zullen doorbrengen".

Guido van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here