Nieuw Rabotpark krijgt vorm.

Vandaag worden in het toekomstige Gentse Rabotpark enkele grote kranen geplaatst. Ze zullen vanaf donderdag op volle toeren draaien om betonnen zitelementen en een duizendtal bomen aanvoeren. De betonnen elementen zijn geprefabriceerde onderdelen voor de zitbanken. Elk van de elementen heeft een omvang van circa 6 meter lengte en 3 meter breed. Ze worden ter plaatse samengesteld tot sobere betonsculpturen die in het centrale parkgedeelte verzonken zullen liggen in het gazon. Ze krijgen een functie als trap en zitbanken. Sommige banken worden 40 meter lang, andere zelfs tot 70 meter.

Ondertussen worden ook de voorbereidende werken getroffen voor het aanplanten van de groene dreef. Die vormt de ruggengraat van het toekomstige Rabotpark. In de loop van de komende dagen worden 183 essen geleverd. De essen worden in 3 lange rijen aangeplant.
Ook krijgen nog 1.040 berken een plaats verspreid over het park.

Het Rabotpark krijgt een drieledige structuur. Er komt een groene dreef van 3 lange rijen essen die de centrale as van het park vormen. Gazonvlakken in verschillende niveaus met daarop kleinere bomen geven de middenzone van het park vorm. Sobere betonsculpturen liggen in het gazon als trap- en zitelement. Ter hoogte van het jongerenontmoetingscentrum komt een pleinverharding met een basketbalveld. Een bloemenrijke strook zorgt ten slotte voor een natuurlijke buffer met de Opgeëistenlaan. Dit nieuwe park vormt een groene verbinding tussen het nieuwe gerechtsgebouw en het jongerenontmoetingscentrum en de wijken Rabot en Blaisantvest.

Rekening houdend met weerverlet en verlof zullen de werken van deze eerste fase minstens tot juni 2008 duren. De totale kostprijs van de aanleg bedraagt 3.440.450 euro, waarbij de Stad Gent gedeeltelijk op een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling kan rekenen. De werken gebeuren door het Aannemingsbedrijf Roos NV uit Arendonk naar een ontwerp van het landschapsarchitectenbureau Michel Desvigne.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here