Politie Gent heeft nieuwe mascotte

De Gentse flikken hebben sinds kort een nieuw logo: het politiedraakje. Dit logo wordt vanaf nu gebruikt voor alle educatieve en ludieke verkeersacties. Burgemeester Termont deed tijdens de afgelopen campagne "Zichtbaarheid in het verkeer" een oproep naar de Gentse basisscholen om een leuke naam voor het politiedraakje te bedenken. Basisschool de Wijze Eik uit Mariakerke won de wedstrijd: het politiedraakje heet vanaf nu 'Drapolleke'.

Commissaris De Smet: "Zichtbaarheid in het verkeer staat centraal tijdens de wintermaanden. De Politiezone Gent neemt dan ook tal van initiatieven om de zichtbaarheid van fietsers en andere zwakke weggebruikers te verbeteren. Een van de belangrijkste doelgroepen is de schoolgaande jeugd. Om het belang van zichtbaarheid in het verkeer extra onder hun aandacht te brengen en de jongeren vooral te stimuleren om zich in het verkeer zo zichtbaar mogelijk te maken, koos de politie voor een fluo-actie". Tijdens de afgelopen maand november kregen de Gentse basisscholen de mogelijkheid om gratis verkeerskazuifels te krijgen voor de schoolkinderen. Deze fluo-jasjes werden tijdens een grote fluo-happening door de scholen afgehaald. Ondertussen werden meer dan 11.000 fluorescerende verkeersjasjes verdeeld aan de deelnemende basisscholen.

Met deze fluo-actie stelde de Politiezone Gent voor het eerst ook het nieuwe logo voor: een draakje. Gent is immers symbolisch verbonden met de mythologische figuur van de draak. De draak staat voor veiligheid en bescherming (de draak op het belfort beschermt de 'vrijheden' van Gent) en is dus het ideale logo voor toekomstige acties. De Politiezone Gent deed een oproep aan de Gentse basisscholen om mee te helpen zoeken naar een naam voor het politiedraakje. In totaal hebben 11 scholen hun leerlingen aangezet om een naam te bedenken en werden 72 namen ingezonden. Uit al die inzendingen werd de leukste en origineelste naam gekozen. Een inzending van Basisschool De Wijze Eik uit Mariakerke sprong onmiddellijk in het oog. Het politiedraakje heet vanaf nu: 'Drapolleke' (samenvoeging van Draak en politie).

Als dank voor de leuke inzending zullen de leerlingen van klas 3 B van De Wijze Eik, naast een kleine attentie, op woensdag 21 mei een uitgebreide rondleiding krijgen op het Algemeen Politiecentrum van Politiezone Gent. Die dag zullen zij zich eventjes flik wanen. Een bezoek aan de cellen, aan de MPE-wagen en een demonstratie van de hondenbrigade zullen zeker op het programma staan. Omdat jeugdbewegingen nog steeds erg populair zijn bij de jonge kinderen, werd ook aan deze organisaties de mogelijkheid gegeven om fluo-jasjes te verkrijgen. Op deze manier tracht de Politiezone Gent een zo groot mogelijke groep te bereiken en de zichtbaarheid van schoolkinderen zo veel mogelijk te verhogen. Ook een aantal Gentse jeugdverenigingen kregen uit handen van burgemeester Termont een stapel fluo-jassen.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here