Belang wil Gentse tentoonstelling over L. Paul Boon annuleren

De fractie van het Vlaams Belang in de provincieraad van Oost-Vlaanderen vraagt dat de tentoonstelling 'Fenomenale Feminatheek', de collectie naaktprentjes van Louis Paul Boon, in de Gentse Vooruit geannuleerd wordt. Vlaams Belang dreigt met een voorstel om de subsidies van de Vooruit af te nemen als dat niet gebeurt.

Eind vorige maand heeft de deputatie van Antwerpen (CD&V-N-VA, Open VLD en sp.a) unaniem beslist om de geplande tentoonstelling "Fenomenale Feminatheek" van de zelfverklaarde "viezentiest" uit Aalst, Louis Paul Boons, ook te annuleren. Het artistieke gehalte van de 22.400 naaktfoto's, die Boon tijdens zijn leven verzamelde, is volgens de Antwerpse deputatie ondermaats en ook de politie zou bezwaren hebben tegen de betrokken tentoonstelling. Bovendien bevat de collectie ook afbeeldingen van naakte minderjarigen.

Daarom zal op de provincieraad van woensdag 20 februari '08 het Vlaams Belang bij monde van provincieraadslid Steve Herman een motie voorgelegd worden, waarin de provincieraad aan de raad van bestuur van Kunstencentrum Vooruit vzw vraagt om af te zien van de tentoonstelling, en zoniet om de tentoonstelling tenminste ontoegankelijk te maken voor minderjarigen en in ieder geval de naaktfoto's van minderjarigen te verbieden. Aansluitend wordt in een voorstel van raadsbesluit gevraagd om, indien de raad van bestuur van Kunstencentrum Vooruit niet in gaat op de motie, de in 2008 voorziene provinciale subsidies van 210.000 euro te schrappen. Desnoods zal de politie gevraagd worden om op te treden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here