Canvas zoekt kunstenaars

Binnenkort start de VRT op Canvas met de Canvascollectie, een ambitieus programma dat een brug wil slaan tussen de niet-professionele kunstenaar en het professionele kunstgebeuren. Het project zal uitmonden in een grote tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.. Deze reeks van uitzendingen komt tot stand in samenwerking met de belangrijkste Vlaamse professionele kunstinstellingen en actoren uit het amateur kunstengebeuren. Het deeltijds kunstonderwijs (DKO) krijgt hierin, als natuurlijke verzamelplaats van niet-professionele en professionele kunstenaars, een belangrijke rol toebedeeld!

William Ploegaert, directeur SASK Deinze: "Samen met onze voormalige docent schilderkunst en huidig directeur van de academie van Waasmunster, Jean-Marie Bytebier, zit ik in de werkgroep die deze programma's heeft uitgetekend en ook zal meehelpen te realiseren. Een niet onaanzienlijk deel van onze taak is ons publiek te informeren en tot actieve deelname te bewegen. Samen met enkele docenten uit de SASK maak ik ook deel uit van de jury die in het Gentse SMAK de Oost-Vlaamse selecties zal houden".

Van deze selecties en de uiteindelijke tentoonstelling, die zal plaatsvinden in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR), wordt een vierdelige televisiereeks gemaakt. Deze zal worden gepresenteerd door Marcel Vanthilt. Bij deze dus een oproep aan alle kunstenaars (professioneel en niet-professioneel) om zich in te schrijven voor de CANVASCOLLECTIE. Dat kan via de website van Canvas: Canvascollectie of het inschrijvingsformulier dat te vinden is in het SMAK te Gent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here