Goedgelovigen kunnen nu naar de ruimte bellen

Amerikaanse ingenieurs bieden hun diensten aan om goedgelovige bellers sinds kort telefoongesprekken rechtstreeks de ruimte in te laten sturen, voor maar 3,99 dollar per minuut. Dat berichtte de New Scientist donderdag. De kans dat bellers iemand aan de telefoon krijgen uit de ruimte is nihil. De wetenschappers claimen op hun website dat hun klanten op deze manier hun stem kunnen laten horen in de verste uithoeken van de ruimte.

Vanuit de Amerikaanse staat Connecticut zou met een schotel van ongeveer 3 meter diameter de gesprekken verzonden worden om zo de aarde te verlaten.

De directeur van het bedrijf, Eric Knight, zegt dat met een flinke ontvanger, een buitenaardse beschaving op een verafgelegen planeet de telefoontjes wellicht zou kunnen ontvangen. Het bedrijf stelt geen voorwaarden aan de inhoud van de gesprekken. De gesprekken duren gemiddeld 3 minuten.

Volgens sterrenkundigen zenden mensen al bijna een eeuw lang radiosignalen de ruimte in. Het is prima als je wat wilt uitzenden. Maar het draagt alleen maar bij aan de al bestaande herrie, aldus de mening van verschillende sterrenkundigen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here