Vlaams Belang wil taalclausule in deontologische code ambtenaren

Bij de bespreking van de deontologische code voor het stadspersoneel van Aalst, diende het Vlaams Belang bij monde van raadslid Michel Van Brempt een amendement in over het taalgebruik door het stadspersoneel. Het Vlaams Belang wil dat het stadspersoneel enkel het Nederlands gebruikt in hun contact met de burger. Dat is niet alleen de toepassing van de taalwetgeving, maar moet er ook voor zorgen dat anderstaligen meer gemotiveerd zijn om zich aan te passen en onze taal te leren.

Michel Van Brempt verwees naar de situatie in Denderleeuw en elders, waar men de taalwetgeving wel toepast. Wie geen Nederlands kent, moet er zich met een tolk naar het gemeentehuis begeven. Deze boodschap wordt in het Nederlands, Frans, Engels, Russisch en Arabisch geafficheerd.

Het voorstel van het Vlaams Belang werd verworpen na een discussie waarbij zowel SP.a als Groen! het nodig vonden om lacherig te doen over de taalwetgeving.

"De zelfbenoemde intellectuele elite voelt zich boven alles en iedereen verheven, en heeft geen oog voor de vervreemding en verfransing van Aalst," aldus Michel Van Brempt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here