Studenten dragen te kleine kleding

Het kan echt niet meer: de polo over polo met een opgetrokken kraag en oh, wat erg: een joggingbroek naar college! Tenminste dat zeggen de bijna 900 respondenten die meegedaan hebben aan de enquête van Stuud.nl over de kledingsmaak van studenten. Over het algemeen zijn de respondenten niet te spreken over de originaliteit van studenten. Niet alleen de eeuwige polo wordt veracht, ook te kleine kleding, joggingkleding en laagjes worden bij studenten niet gewaardeerd. Angelique zegt bijvoorbeeld: "[…] Maar dan van die zinloze laagjes. Denk aan: twee polo's over elkaar. Maar dan wel twee verschillende kleuren. Ik bedoel, kon je niet kiezen welke kleur je aan wilde doen?"

Maar het kan erger: "[..] te korte shirtjes en jasjes in combinatie met lage heupbroeken, waardoor in het oog springende vetranden en beginnende bierbuikjes zichtbaar zijn," zegt Hannah.

Top 5 modeflaters onder studenten
1. Te kleine kleding voor je figuur;
2. Polo's;
3. Joggingkleding;
4. Laagjes;
5. Slechte (kleuren)combinaties;

En in welke studentenstad komen de meeste modeflaters voor? De meningen waren verdeeld, maar Wageningen wint het met stip! Daar snappen ze het echt niet!

Maar het is niet allemaal slecht, er zijn namelijk ook goed geklede studenten. De helft van de ondervraagden vindt dat Amsterdamse studenten zich het beste kleden van alle studenten.

Studenten kleden zich het best in:
1. Amsterdam
2. Rotterdam
3. Utrecht

Studenten kleden zich het slechtst in:
1. Wageningen
2. Delft
3. Leeuwarden

Conclusie is dat studenten zich origineler moet kleden en vooral moeten nadenken over welke kleding bij ze past. En mocht je in Wageningen gaan studeren…neem dan eerst een stijllesje in Amsterdam!

De enquête is uitgevoerd door Stuud.nl, de informatiebron over het studentenleven in jouw studentenstad en gemaakt voor en door studenten. Stuud.nl is een samenwerking met Hi studentenabonnementen en CZ Zorgverzekeringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here