Jubileumeditie Internationaal Vakantiesalon Antwerpen

De 30ste editie van het Internationaal Salon voor Vakantie, Toerisme & Caravanning in Antwerpen gaat van start op vrijdag 25 januari 2008. Deze 6-daagse wordt een feestelijk gebeuren, met heel wat nieuwe en vertrouwde exposanten die voor de jubileumeditie extra inspanningen leveren. Nieuwe reisformules en -producten worden voorgesteld op kleurrijke stands en de vele wedstrijden zijn een aantrekkingspool voor de talrijke bezoekers. Dit jaar is het prachtige en veelzijdige Griekenland gastland. Organisator Emmanuel Rubens. "Ieder jaar kloppen we aan bij bestemmingen die aantrekkelijk zijn voor een divers publiek. Met Griekenland zijn we daar zeker in geslaagd. Het is een zonnig land dat heel wat variatie biedt. Uiteraard is het de locatie voor een geslaagde strandvakantie, maar ook wie nieuwe culturele juweeltjes en authentieke dorpjes en landschappen wil ontdekken, komt aan zijn trekken. Bovendien zijn er heel wat mogelijkheden voor de sportieve reiziger om zich uit te leven in Griekenland"!

De 30ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen blijft dan ook gaan voor 6 dagen kwaliteit en variatie. De introductie van verschillende themadagen hoort daar zeker bij. De organisatoren verwelkomen dit jaar heel wat nieuwe exposanten, van Club Med tot Noorwegen Info, van Skyeurope Airlines tot Riu Hotels & Resorts; om er maar enkele te noemen! Samen met de trouwe standhouders zorgen zij voor een nog groter reisaanbod op het Vakantiesalon van Antwerpen. Een opmerkelijke trend is de sterke aanwezigheid van Oost-Europese bestemmingen, met ondermeer Slovenië en Slovakije. Kroatië, gastland van de vorige uitgave, heeft besloten zijn stand te vergroten. Duitsland is goed vertegenwoordigd door de regionale diensten voor toerisme. Een bezoekje zeker waard! Hall 2 blijft traditioneel de stek van Maison de la France, terwijl in Hall 3 bezoekers hun ogen zullen uitkijken in een tijdelijk Provencaals dorp beplant met lavendel en mimosa.

Cruises zitten ook in de lift. In Hall 2 wordt dat duidelijk op de stand van Xenia Tours en Sunquest Cruises. Nieuw op dit vlak is de stand van Cruise & Ferry World. Inspelend op de actuele trend naar meer outdoor vakanties, blijft het aanbod camping, caravanning en motorhomes goed vertegenwoordigd. Hier hebben de organisatoren ook een andere aanpak voorzien. Emmanuel Rubens: "Om een betere doorstroming over de verschillende zalen te bekomen, zal Hall 3 deze keer niet langer exclusief voorbehouden zijn voor de exposanten camping & caravanning. Op die manier ontdekken ook bezoekers die niet onmiddellijk dachten aan een kampeervakantie, wat hier het aanbod is." Onder het motto 'vakantie is ontspannen en genieten' bieden een aantal exposanten op het Vakantiesalon spa & wellness-formules aan.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here