Welzijnsbureau Sint-Amandsberg feestelijk geopend.

Vrijdag openden OCMW Voorzitter Geert Versnick en schepen Tom Balthazar op een bijzonder feestelijke manier het Welzijnsbureau en Buurtcentrum in de Wittemolenstraat te Sint-Amandsberg. De hele buurt en alle sympathisanten zijn bovendien welkom op de festiviteiten van zaterdag 20 oktober. Bedoeling is om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de activiteiten van het Buurtcentrum dat een aanspreekpunt is voor de bewoners van Sint-Amandsberg, Scheldeoord, Oostakker en de Kanaalzone.

In het Welzijnsbureau kunnen de mensen dan weer terecht met al hun vragen om hulp, advies of een inlichting. Diensthoofd Ann Baudonck: "We zijn een open huis waar iedereen terecht kan met vragen rond gezondheid, wonen, opleiding, een job of opvoeding". Omdat de twee diensten nauw met elkaar verbonden zijn kan iedereen via de centrale balie terecht bij één van beide diensten, maar ook bij de partners zoals Kind en Gezin, Kind en Preventie, VZW 'tVindcentje, het Intercultureel Netwerk Gent en de Woonwinkel.

Sint-Amandsberg is na Nieuw Gent een goed voorbeeld van een centrum dat samen door de Stad en het OCMW gezamenlijk ingericht werd. Belangrijk is dat dit centrum er kwam in nauwe samenwerking met de buurtbewoners. Via een hoorzitting, actieve bevraging door de buurtwerkers. Maar ook via wijkgesprekken en de startnota Dampoort werd de buurt bij de plannen betrokken. Wellicht daarom dat er naast de uitgebreide personeelsbezetting er heel wat vrijwilligers aan de slag zijn. OCMW Voorzitter Geert Versnick: "Wij zijn de vrijwilligers heel dankbaar voor hun inzet en we hopen dat mensen uit de buurt vaak gebruik maken van deze moderne infrastructuur. En aangezien onze mensen erg druk bezig zijn hopen we dat iedereen er op een verstandige manier gebruik van maakt".

Na de zoektocht naar een geschikt perceel begonnen de eerste sloopwerken op 12 november 2001. Op 25 juni 2002 werden de schoolgebouwen van het voormalige GITO aangekocht door het OCMW. Na de nodige studies en het bekomen van de bouwvergunning werd op 1 juli 2005 de eerste steen gelegd door voormalig OCMW Voorzitter Rita Uyttendaele. Wie eens een kijkje wil nemen is welkom nu zaterdag 20 oktober in de Wittemolenstraat 89 te Sint-Amandsberg. Plaatselijke kunstenaars stellen er hun werk tentoon, er is een multicultureel ontbijt en een rommelmarkt. Nadien volgt er een aperitiefconcert met klassieke Cubaanse dansmuziek. Vanaf 13.15 uur trekt 'Vooruit met de Kuit' door de straten van Sint-Amandsberg. In de namiddag zijn er hip-hop optredens, verhalen voor de kleintjes en heel wat andere activiteiten. Da dag wordt afgesloten met een feestelijk optreden van de groep Matadi.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here