Kard.Danneels vertrekt na persconferentie naar Rome

danneels

Aalst (redactie/mas/kerknet) Op een druk bijgewoonde persconferentie in het Interdiocesaan Centrum in de Brusselse Guimardstraat blikte kardinaal Godfried Danneels terug op het pontificaat van Benedictus XVI en tegelijk ook vooruit op het nakende conclaaf, dat straks de nieuwe paus zal kiezen. Meteen daarna vertrok hij naar Rome. Heel hoopvol gestemd op een goede afloop van het conclaaf.

“Wie had dit ooit gedacht, dat ik kort voor mijn 80ste verjaardag, nog naar Rome zou reizen om er mee een nieuwe paus te verkiezen!” Met die woorden opende kardinaal Danneels woensdag  de persconferentie. Over het net geen acht jaar lange pontificaat van Benedictus liet hij zich heel lovend uit.

“Benedictus XVI heeft een bijzonder sterke indruk op mij gemaakt. Hij heeft zijn talenten, waarvan we allemaal wisten dat hij er vele had, royaal ten dienste gesteld van de Kerk. Ik kan hem daarvoor alleen maar heel gemeend bedanken en mijn respect voor hem is bijzonder groot. Misschien nog meer dan zijn ontzaglijke theologische kennis, heb ik vooral zijn pedagogie bewonderd. Hoe hij zowel in zijn kleine preken als in zijn drie boeken over het leven van Jezus een stijl hanteert waarmee hij gelijkt op de kerkvaders. En dat is geen geringe verdienste. Daarnaast heeft hij enorme inspanningen geleverd om de Sint-PiusX-Priesterbroederschap terug te brengen. Hij is daarin heel ver gegaan, maar met behoud van de essentie, en toonde zich daar als een verzoener.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here