Geweldenaar op hond naar correctionele rechtbank

rbankDe correctionele raadkamer in Oudenaarde heeft deze morgen een 21 jarige man uit het Oost-Vlaamse Bavegem deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Alles draait rond een zware agressiviteit vorig jaar in januari op een hondje, met de dood tot gevolg. BLID werd met getuigenissen geconfronteerd en kon niet anders dan klacht indienen bij de onderzoeksrechter, wegens de ernst van de feiten die werden gepleegd op het hondje.

Bij de eerste verhoren werd er door de dader echter ontkend, ooit een hond te hebben gehad, vanwaar er werd beweerd dat hij het zou hebben omgebracht. Uiteindelijk waren het familieleden van de dader, die de valse verklaringen tegenspraken. Huiszoekingen en opgravingen in de tuin het behoorde allemaal tot het onderzoek. Het technische labo dat door de onderzoekrechter ter plaatse werd gestuurd, vond bloed van een dier op de garagepoort. Het was de garagepoort waar hond werd voor dood geklopt. Volgens verklaringen van een rechtstreekse getuige, de ex vriendin van de geweldenaar heeft het hondje uiteindelijk de genadeslag gekregen met de tuinschop. Het was duidelijk dat de onderzoeksrechter in Oudenaarde, zwaar tilde aan de gepleegde feiten, gezien de uitgebreide onderzoekdaden die er zijn gevoerd in deze mishandeling.

Het was BLID voorzitter Dirk Blanchart die vandaag het pleidooi opnam in de raadkamer voor de omgebrachte hond. “We zijn duidelijk wreedheden op dieren, het kan niet en het moet worden bestraft”, meent de voorzitter van BLID. Uiteindelijk besliste de procureur om de zaak door te verwijzen naar de correctionele rechtbank, alwaar er een vonnis zal worden uitgesproken. “Er moet er een zware straf worden uitgesproken, met een levenslang verbod nog dieren te mogen houden. Wie zich op een barbaarse manier ontdoet van een dier, is het niet waard dieren te houden”, alsnog Dirk Blanchart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here