Jong VLD Aalst: bedroevende 2 op 41 voor Aalsters bestuursakkoord

409740_326215564135496_373464909_n

Aalst (redactie/mas) Uit een studie, uitgevoerd in opdracht van Agoria, de onafhankelijke federatie die meer dan 1600 ondernemingen uit de technologiesector vertegenwoordigt, is gebleken dat in het Aalsters bestuursakkoord nauwelijks een visie inzake duurzame ontwikkeling en innovatie aanwezig is.

Bijzonder groot was de verbazing bij de Aalsterse liberale jongeren toen ze onlangs in De Standaard een artikel zagen verschijnen dat melding maakte van de studie. Terwijl steden als Genk, Mechelen en Gent duidelijk wel hun huiswerk gemaakt hadden, viel het meteen op dat Aalst de grote afwezige was in het onderzoek, nochtans uitgevoerd in meer dan 15 verschillende centrumsteden.

Toen Jong Vld daarop navraag deed bij het studiebureau, werd duidelijk dat deze reeds verschillende malen naar het akkoord gevraagd had, maar dit jammer genoeg nooit heeft mogen ontvangen. Daarop heeft Jong Vld dan maar zelf het heft in handen genomen en het bestuursakkoord, zoals het aan de gemeenteraadsleden en de pers beschikbaar is gesteld, aan Agoria overgemaakt.

Een week later kreeg Jong Vld respons van Agoria: na het bestuursakkoord alsnog te kunnen hebben doorlichten, is Agoria tot de conclusie gekomen dat “ in het bestuursakkoord van Aalst de visie voor de ontwikkeling van een duurzame en slimme stad nauwelijks aanwezig is.” Meer nog, met een beschamende 2 op 41 belandt Aalst op een troosteloze allerlaatste plaats in het onderzoek; enkel op mobiliteit en waterzuivering scoort de stad enkele punten.

Een beleid rond hernieuwbare energie, het uitbouwen van moderne
communicatienetwerken, het investeren in waterzuivering, een adequaat plan om de afvalberg van de stad in de toekomst te beperken,… het zijn stuk voor stuk zaken waarin het akkoord tekort schiet, of die er eenvoudigweg zelfs niet in ter sprake komen.

Jong Vld roept deze meerderheid bij deze dan ook uitdrukkelijk op om zo snel mogelijk opnieuw de koppen bij elkaar te steken en daadwerkelijk tot een grondige visie te komen omtrent deze problematiek(en). Overigens zijn wij als politieke jongerenbeweging steeds bereid om daar op een constructieve manier aan mee te werken, niet in het minst omdat dit over onze toekomst, en die van onze generatiegenoten gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here