15.000 euro voor website over kinderen in bezet gebied tijdens WOI

beDe Provincie ondersteunt een website over kinderen in bezet gebied tijdens WOI. Erfgoedvereniging TERF werkte een website uit over kinderen in bezet gebied. De website is geschikt voor leerkrachten en leerlingen van het basisonderwijs. De Provincie ondersteunt dit initiatief, vooral inhoudelijk. Ook op financieel vlak draagt ze haar steentje bij, zo’n 15.000 euro.

www.kindereninbezetgebied.be laat kinderen tijdens WOI aan het woord over het leven in bezet gebied.

Voor leerkrachten is er heel wat bruikbaar lesmateriaal, onder andere een handleiding, een tijdslijn en een begrippenlijst.

Leerlingen leren er via de getuigenissen de leefwereld van toen kennen. Er kunnen ook foto’s en ander beeldmateriaal bekeken en gedownload worden. De informatie kan inmiddels ook voor 17 gemeenten apart opgevraagd worden.

Naast het lezen en bekijken van de getuigenissen kunnen leerlingen ook interactief aan de slag, ze kunnen er hun kennis testen, een kaart bekijken en ontdekken hoe het op de dag van vandaag nog loopt.

TERF is een intergemeentelijk samenwerkingsverband rond cultureel erfgoed tussen 7 steden en gemeenten (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden).

De herdenking aan de Eerste Wereldoorlog is voor de Provincie een belangrijk gegeven. Zo werkt ze onder andere met Westtoer aan ‘GoneWest’. Daarnaast bestaat al sinds 2008 het netwerk ‘Oorlog en Vrede’, dat inzet op wetenschappelijk onderzoek, zorg voor erfgoed, cultuur, toeristische valorisatie, leren uit de oorlog, bekendmaking, communicatie en herdenkingen.

Bron: Provincie West-Vlaanderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here