Parking zoeken wordt gemakkelijker in Aalst

wegwijzers

Aalst (redactie/mas) Eind maart starten de werken voor het plaatsen van een parkeergeleidingssysteem in de stad.Tegen de zomer moet het systeem operationeel zijn. Parking zoeken wordt gemakkelijker met dit nieuw parkeergeleidingssysteem. 

“Bedoeling is het parkeren in de stad zo aangenaam en efficiënt mogelijk te laten verlopen”, zegt schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (sp.a). Het parkeer-geleidingssysteem informeert stadsbezoekers vanaf de invalswegen over de dichtstbijgelegen parkeerplaatsen. De borden geven ook de status vrij/vol aan en indien nodig, kan er extra informatie gegeven worden. “Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn bij grote evenementen zoals carnaval”, aldus Casaer. “Sommige parkings zijn dan immers niet de hele tijd bereikbaar.”

Om de verkeersstromen te beheersen, wordt per parking één reisweg gesignaleerd. Niet alle parkings staan op alle borden, maar staan dan gebundeld onder de noemer P-route. Op een volgend punt wordt dan de volgende parking met naam aangegeven. Vanaf de verschillende parkings komt er bij het uitrijden ook bewegwijzering naar de ring. Het parkeer-geleidingssysteem biedt heel wat voordelen.

“Zo rijdt je rechtstreeks naar een vrije parkeerplaats”, zegt schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen(sp.a) “Je kan er ook vaak langer parkeren want in de centrumstraten geldt er vaak een tijdsbeperkingen.” Schepen Casaer: “Bovendien zorg je op deze manier voor minder vervuilend en tijdrovend zoekverkeer in de binnenstad en krijgen de bewoners van de centrumstraten meer kans om in hun eigen straat een plaatsje te vinden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here