Carnavalmatch E. Aalst start van carnavalvijfdaagse in de ajuinstad

 canravalmatch

Aalst (redactie/mas) Het is met de jaren een traditie geworden. De vrijdag van carnaval dé carnavalmatch op Eendracht Aalst. Op zaterdagavond de carnavalmatch op Aalstar Okapi. De tijd dat carnaval drie dagen was in de ajuinstad ligt al enkele decennia achter ons.

Met een minuut applaus voor de supporter die vorig jaar overleed na de carnavalmatch en het liedje van Prins Peter met den Board voor de supporters – Woluwesupporters waren op 2 handen te tellen – trapten Burgemeester Christophe D’Haese en toerismeschepen Mia De Brower (eens raden van welke partij?) de match af. Sportschepen Ilse Uyttersprot(CD&V) stond verkleed tussen de supporters op de staantribune.

Ze verklaarde deze week aan Belg.be dat ze als schepen alleen nog zou doen waar ze zin in heeft. En een voetbalmatch tussen de harde kern van de supporters is spek voor Ilse’s bek.

Er was veel volk, de staantribune was voor 90% gevuld, en nog meer sfeer. Wat mag Eendracht Aalst fier zijn op zijn schare enthousiaste supporters. De sfeer onder de supporters was beter dan op het veld. Een scheids die enkele keren amateuristisch faalde en op het einde E.A. een penalty afnam. Maar de wit-zwarte spelers hadden het moeilijk met de zonedekking die Woluwe toepaste.

Het carnaval was eerder op de dag gestart in menig basisschool en rusthuis op de Rozendreef. Hier kwam Kamiel en de prins langs, evenals in de Horizon waar ze dit jaar hun eerste carnavalsnamiddag organiseerden. Directrice Anja De Bundel mag er zeker volgend jaar een vervolg aan breien.

Aalst is er aan begonnen… tot woensdagochtend. Voor elk wat wils. Ha ja, E.A. raakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Maar de supporters lieten het niet aan hun hart komen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here