Oilsjt: Losse Groepen houden oudste café van Aalst open met carnaval

biekorf

Aalst (carnaval) Een groepje klanten van Antoinette, de cafébazin van het oudste café in Aalst in de Kerkstraat, gaan deze kroeg nog eens openhouden op carnavalzondag. “Als de bazin haar muts goed staat mogen we misschien op maandag ook opendoen,” aldus Erik Hendrickx , één van de drijvende krachten achter De Losse Groepen.

De carnavalisten van dienst die de principes van De Losse Groepen genegen zijn, mikken op de traditionele carnavalvierder. In De Biekorf wordt het een carnaval ‘op grootmoeders wijze’. Wie ooit de gloriedagen bij Antoinette en haar zoon Luc-zaliger meemaakten, weten waar het over gaat.

Wie Antoinette kent, weet dat de klanten ook met carnaval hun manieren moeten houden, maar uiteraard op zijn Oilsjters mogen, neen moeten verwijten. Wie Antoinette niet kent, een pronte smalle vrouw van rond de 80, altijd in voor een goede grap of een kwinkslag.

Pour les Alostois:  Ne groep kalanten van Antoinette goot de zondag van karnaval Den Biekerf in de Keirkstroot nog ne kir oepenhaaven. As heer moesj goe stoot meigen ze missching de mondjag oeik oependoeng van Antoinette. De karnavalisten van diensjt, bergers die de principes van De Losse Groepen geneigen zen, mikken op den traditioneilen karnavalvierder. In den Biekerf zal dus ‘à l’ancienne’ karnaval gevierd werren!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here