Gent: Veilige fietsers- en voetgangersbrug onder de stadsring

Gent (redactie/mas) Begin februari 2013 start de afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV met de bouw van een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers aan de Ter Platenbrug in Gent.

 De komst van de ondergang is goed nieuws voor de zwakke weggebruikers. Dankzij de verbinding tussen de Isabellakaai en de Stropkaai hoeven zij niet langer de drukke stadsring over te steken.
 
De fietsers- en voetgangersbrug komt in de berm van de Muinkschelde en is een staalconstructie van 130 meter lang op buispalen. De onderdoorgang bestaat uit drie delen: een plat stuk onder de brug en twee hellende vlakken aan weerszijden van de Ter Platenbrug.
 
De voorbereidende werken starten, bij goede weersomstandigheden, in de eerste helft van februari. Zonder onvoorziene problemen, zoals slecht weer of technische problemen, is de fietser- en voetgangersbrug klaar tegen het einde van dit jaar.
 
Om de hinder voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken werkt de aannemer grotendeels van op het water. Zo blijft doorgaand verkeer op de Stropkaai en de Isabellakaai tijdens de werken steeds mogelijk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here