Gent: nieuwe stoelen voor de Sint-Niklaaskerk

Gent (redactie/mas) Vanaf 1 februari staan nieuwe stoelen opgesteld in de Sint-Niklaaskerk. De situatie van deze kerk is bijzonder. Ze profileert zich als city-kerk en heeft daarom ook veel bezoekers van buiten de stad (300.000 per jaar).

 

Door haar eigen culturele programmatie en het openstellen van de benedenkerk voor multifunctioneel gebruik heeft deze kerk dus een apart statuut. De uitwisselbaarheid van het meubilair tussen beide kerkhelften gaf de doorslag voor deze aankoop.

De oude houten knielstoelen beantwoorden immers niet meer aan de hedendaagse liturgie. Bovendien wordt het kerkkoor vaker benut voor kooroptredens en concerten, waarbij de bestaande stoelen na een tijdje pijnlijk zitten. Een aantal knielstoelen wordt nog behouden nabij het beeld van
Sint-Niklaas en de Mariakapel; nogal wat bezoekers verkiezen nog het vertrouwde meubilair.

Sinds de restauratie van de benedenkerk en het intensief gebruik van die ruimte rijst ook daar de nood aan comfortabel zitmeubilair, dat bovendien compact kan gestapeld worden en handig aan de kant gezet.

De vzw “de Vrienden van de Sint-Niklaaskerk” vullen met een sponsoractie onder hun leden de voorraad aan met nog eens 40 stoelen en twee karretjes. Deze vereniging, die de continuïteit van de restauratiewerken betracht, profileert zich naast haar eigen culturele activiteiten ook als gastvrouw
voor externe organisatoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here