Groen Aalst geeft groene pluim aan Raad voor Internationale Samenwerking

download (27)

Aalst (redactie/stas) Op een druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie met een vloed aan woorden, gaf Groen Aalst hun jaarlijkse prijs Groen Pluim aan het RIS, de Raad voor Internationale Samenwerking. De voorzitter en meerdere leden van de Raad namen de prijs in ontvangst.

Groen Aalst reikte voor de zevende keer een Groene Pluim uit voor een opmerkelijk Aalsters initiatief rond zorg voor natuur en milieu, duurzaamheid (energie, wonen, …), verkeersveiligheid, sociale acties, samenlevingsopbouw of internationale solidariteit.

De kandidaten moeten minstens 1 jaar in Aalst wonen of minstens 1 jaar lid zijn van een Aalsterse vereniging. Verenigingen moeten minstens 1 jaar actief zijn in Aalst.

De Stedelijke Raad voor Internationale Samenwerking5RIS) die onder meer het succesrijke wereldfeest Casa del Munod organiseert, de 11.11.11.-actie ondersteunt en de vele Aalsterse verenigingen die begaan zijn met de internationale solidariteit en ontwikkelingssamenwerking.

De vroegere winnaars van de Groene Pluim waren de sociale werkplaats De Loods (2006), Wim D’Haeseleer van Natuurpunt Honegem (2007), Heidelien Bultinck en Steven Plas van MIERvzw (2008), KAHO Sint-Lieven campus Aalst (2009), Buurtcomit√© Hopmarkt (2010) en Chiro Atrejoe (2011).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here