Oilsjt: De Aalsterse Gilles zijn klaar voor Carnaval

foto: Aalsterse Gilles
foto: Aalsterse Gilles
foto: Aalsterse Gilles

Aalst (redactie/mas) Sinds 1970 zijn ze een vaste waarde in onze carnavalstoet. Op een uitzondering na op het einde van de stoet, openen ze jaar jaar na de carnavalstoet. Hoor je de Gillesmuziek in de verte, komt het ‘kiekenvlies’  op je armen, dan weet je, er is geen ontkomen meer aan. Aalst Carnaval – Oilsjt Vasteloaved is begonnen.

Ook dit jaar zullen ze er weer staan. Met 85 effectieve leden, waarvan 34 Gilles met hoed. Daarenboven nog een 15tal vaste medewerkers. Daarnaast zijn er nog  kandidaten om Gilles te worden… Een bloeiende vereniging, die wel elk jaar moet rekenen en rekenen om rond te komen.

Het jaarlijkse eetfestijn is belangrijk om de kas te spijzen. Daarnaast zijn er de sponsors die de Aalsterse Gilles een warm hart toedragen, inkomsten uit optredens in het buitenland en tot slot de Gilles-brochure en de verkoop van pins. Dit alles om fier te zijn Aalsterse Gilles te zijn, en ware ambassadeurs van onze stad, ook in Vlaanderen en het buitenland.

Dit jaar beginnen de Aalsterse Gilles met het vernieuwen van hun kostuums. Opnieuw een investering.

As ge ziet passeren, grabbelt dan niet alleen één van de duizenden appeslsienen, maar ‘plasjt insj in eir annen’… We mogen als stad fier zijn een vereniging als de Aalsterse Gilles in ons midden te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here