Laken doet het weer: Fabiola wil succesierechten omzeilen

download (26)

Brussel (redactie/mas) Via een private stichting wil Koningin Fabiola  een gepaste regeling uit werken voor haar erfenis. Van een voorbeeld gesproken. De kinderloze Boudewijn en Fabiola laten geen directe erfgenamen na, maar de koningin wil minstens een deel van haar erfenis naar de neven en nichten laten doorvloeien. An sich niet fout.

Zonder erfgenamen zouden de successierechten op haar fortuin oplopen tot 70 procent, maar de stichting helpt haar daaraan te ontkomen. Volgens de statuten, die al in het Staatsblad verschenen, heeft de stichting “Fons Pereos” vier doelstellingen. Zo wil ze haar familieleden bijstaan, historische en culturele werken van het koningspaar promoten, bijdragen aan de Astrida Stichting van wijlen koning Boudewijn en katholieke instellingen ( :-))een duwtje in de rug geven.

Sinds de vorstin in 1993 weduwe werd, ontving ze van de belastingsbetaler een kleine 27 miljoen euro dotaties, maar erfde ze ook nog van haar overleden echtgenoot. Rond dit bedrag hangt een sluier van geheimszinnigheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here