Zanger Bart Van den Bossche plots overleden

download (25)

Aalst (redactie/mas) Zanger Bart Van den Bossche is vandaag plots overleden rgv een hartaderbreuk. Hij was 48.

Hij werd in Oostende geboren, maar groeide op in Kortrijk. Het lied De stad van mijn jeugd is aan deze stad gewijd. Tijdens zijn humaniora-studies begon hij gitaar te spelen en te zingen. Na deze schoolperiode studeerde hij aan hetBrusselse conservatorium. In 1988 studeerde hij af aan de kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck. Zijn muziekstijl werd sterk beïnvloed door de muziek van Johan Verminnen en Raymond van het Groenewoud.

Zijn eerste plaat werd in mei 1986 uitgebracht.

Hij presenteerde lange tijd het programma Videodinges op VTM. Van 2005 tot 2009 presenteerde hij het VTM-programma Puzzeltijd, afwisselend metStéphanie Meire en Amaryllis Temmerman. Hierna is hij belspelen gaan presenteren op 2BE en VTM in het programma Quiz Live. Na de Basta-actie op 17 januari 2011, waarin het bedrog van deze belspelen werd vastgesteld door infiltrant Maxime De Winne, is hij zijn job kwijtgeraakt nadat er beslist werd dat de belspelen van de Vlaamse televisie gingen. In een kranteninterview gaf hij vervolgens aan geschokt te zijn door het afschaffen ervan.

Hierna nam hij deel aan het VTM-programma MasterChef. Hier nam hij het op tegen andere bekende Vlamingen in een kookwedstrijd. Uiteindelijk won hij de finale en mag hij zichzelf masterchef 2011 noemen.

Op 6 januari 2013 overleed hij aan een hartaderbreuk. Hij werd 48 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here