Aalst: Burgemeester D’Haese (N-VA) wilt besturen ‘nec spe nec metu’

foto Aalst.tv
foto Aalst.tv

Aalst (redctie/mas) “Noch door hoop, noch door vrees” is de titel die het bestuursakkoord van Aalst 2013-2018 meekrijgt. De wapenspreuk van Filips II, die met de jaren ook de spreuk van Aalst is geworden. De Geuzen zijn gewaarschuwd.  Christophe D’Haese (N-VA) met naast zich Karim Van Overmeire(N-VA), Ilse Uyttersprot(CD&V) en Ann Van de Steen(SP.A). Al zaten deze twee wel ver van elkaar.

Het nieuwe schepencollege werd voorgesteld, in afwezigheid van Paul Stockman(CD&V) die huwelijken afsloot op het stadhuis en Sarah Smeyers(N-VA) die zich liet verontschuldigen. Op het sociale luik van het akkoord blijft het nog wachten  tot na de installatie van de OCMW-raad in januari.

“Het bestuursakkoord N-VA, CD&V en SP.A zorgt niet alleen voor een hoogstnoodzakelijke nieuwe start, maar zorgt ook voor een zeer stabiele meerderheid (30 op 43) terwijl de wil van de kiezer perfect wordt gerespecteerd.” aldus Christophe D’Haese.

In de marche van de persconferentie werd er wat smalend gedaan over de kleine en zwakke oppositie. Ze zullen het graag horen bij Open VLD, Groen en VB. En dan zwijgen we nog over de oppositie in eigen meerderheidsrangen. Niet alleen in CD&V en SP.A. Bart Van Lysebeth (CD&V) en Sam Van de Putte(SP.A) en Patrick De Smedt(SP.A) zullen alles meer dan kritisch volgen, kondigen ze aan. Maar ook binnen N-VA is het geen vanzelfsprekendheid om de ploeg van 15 man/vrouw samen te houden.

Het wordt uitkijken naar een meerderheid die belooft de lat hoog te leggen. 2 januari leggen ze de eed af in het belfort, vanaf 3 dagen is het voor serieus. Veel witte broodsweken zullen ze niet gegund worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here