Gentse azalea kleurt het Groot Vleeshuis

Gent (redactie/mas)  Alexander Vercamer, eerste gedeputeerde van Oost-Vlaanderen, gaf het startschot van de actie ‘Gentse azalea kleurt het Groot Vleeshuis’ met de onthulling van een eigentijds interieur. Daarin schittert de Gentse azalea tussen producten met klasse van bij ons.

Heel het jaar door – behalve in juli en augustus (geen azalea’s op de markt) – zal de azalea nadrukkelijk aanwezig zijn in het Groot Vleeshuis aan de Gentse Groentenmarkt.  Blikvanger is een eigentijds interieur met stijlvolle elementen – een tafel en bank van Bas Talpe, lampen Fou de Feu – waarin azalea’s in prominente potten van Domani voor de nodige uitstraling zorgen.

Ook in de verbruikzaal en de winkel zal de azalea permanent aanwezig zijn. Telkens zijn bij de potten met azalea’s displays voorzien met een infofolder over waar men in de nabije omgeving zo’n Gentse azalea kan aanschaffen.

De Economische Raad voor Oost-Vlaanderen zal de coördinerende rol opnemen in de promotie van de Gentse azalea en voor de komende zes jaar (2013-2018) samenwerken met de sector,vertegenwoordigd door vier verenigingen: het Algemeen Verbond van de Belgische Siertelers en Groenvoorzieners (AVBS), het Project Azalea Kwaliteit (PAK), de Vereniging van Vlaamse Azaleatelers (VVA) en de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde (Gentse Floraliën).

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here