Oost-Vlaamse CAW fusioneert. CAW-trein vertrekt op 20/12

Aalst (redactie) Een CAW-trein? Onderdeel van het vernieuwde winteraanbod van de NMBS of toch iets anders? Feit is dat er op donderdag 20 december een heuse CAW-trein door Oost-Vlaanderen rijdt, met Ronse als eindstation.

Het wordt niet zomaar een personeelsfeestje voor 500 CAW-hulpverleners, eerder een officieel geboortefeest voor één Oost-Vlaams CAW.

Een Centrum Algemeen Welzijnswerk (kortweg CAW) is het best gekend via zijn verschillende werkingen: JAC, Slachtofferhulp, Budgetbegeleiding, Opvang van daklozen, Justitieel Welzijnswerk, Daderbegeleiding, …
Een CAW biedt hulp aan mensen met vragen en problemen. Contact opnemen is zeer eenvoudig, want het CAW is vlot bereikbaar, heeft geen wachtlijsten en de hulp is gratis.Het CAW zorgt voor informatie, advies, hulp, opvang en begeleiding.

Op dit moment zijn er nog 27 CAW’s in Vlaanderen. Tegen 2014 wordt dat aantal teruggebracht tot 11. In overleg met Minister Vandeurzen beslisten de Oost-Vlaamse CAW’s – nu zijn er nog 6 – dat een fusie van alle Oost-Vlaamse centra de beste garantie is op performante CAW’s, waar iedereen
onmiddellijk terecht kan met tal van vragen en problemen.

Op donderdag 20 december wordt de fusievereniging ‘CAW Oost-Vlaanderen’ in het COC in Ronse opgericht. Om de bijna 500 medewerkers en vrijwilligers vlot in Ronse (en terug thuis) te brengen, leggen we
een echte ‘CAW-trein’ in. Deze trekt zich rond de middag in Sint-Niklaas op gang en spoort via Dendermonde, Gent-Sint-Pieters en Oudenaarde naar Ronse, ons eindstation. De collega’s van Aalst leggen een CAW-bus in.

Onder de prettig gestoorde leiding van vzw CirQ (berucht van hun
Batacamp en Bataclan) zullen medewerkers en vrijwilligers van de 6 CAW’s elkaar ontmoeten in de leuke en ongedwongen sfeer van een geboortefeest. Sociaal restaurant De Pepermolen uit Ronse zal de hele namiddag en avond de catering verzorgen.

Om 18 u. wordt de nieuwe vzw ‘CAW Oost-Vlaanderen’ dan ook officieel opgericht in aanwezigheid van medewerkers, vrijwilligers, leden, bestuurders en minister Vandeurzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here