Aalst Twinkelt geopend met massa volk.

foto: S.Van de Putte
foto: S.Van de Putte

Aalst (rdactie/mas) Als Brussel zijn postmodernistische kerstboom heeft, heeft Aalst zijn Amerikaans aanvoelend kerstdorp. Veel glitter en schitter, weinig kerst. Het belette niet dat het in de winkelstraten van Aalst tijdens de openingsavondshopping op de koppen lopen was.

Na een vuurlichtspektakel op vreemde klanken, werd de kerstboom aangestoken en was de kerstmarkt officieel open! Een mooie verlichte kerstboom die niet tot zijn recht komt achter de kerststalletjes. De moderne kerststal staat er in het duister wat verlaten bij. Aangepaste verlichting zou niet misstaan.

De duizenden shoppers laten het niet aan hun hart komen, evenmin het jeugdige volkje dat zich onder een reuze discobol tegoed doet aan jenever, pasta en andere snelle kerstfood.

Om 21 uur schaatsten Nicole en Hugo de schaatspiste in. Het zachte weer deed de bezoekers halt houden op de openluchtterrassen.

De kerstperiode openen met een avondshopping is een positieve noot in het middenstandsvriendelijke hart. Het kerstdorp is ok voor het jonge volkje. Nu nog een een echte kerstmarkt creƫren op een nieuw aangelegd plein. De Werf, ja zelfs onder de bomen van het Keizersplein, zou een kerstmarkt met kunst en kerstspullen niet misstaan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here