LERAAR KATHOLIEKE SCHOOL BEGINT NIEUWE SCHOOLJAAR ALS LERARES

Aalst (redactie/mas) Een deeltijds vastbenoemde leraar van een Vlaamse katholieke school heeft aan zijn schoolbestuur laten weten dat hij op 1 september 2013 van geslacht verandert en dus als lerares aan het nieuwe schooljaar zal beginnen.

Het schoolbestuur en de directie willen de leerkracht alle kansen geven om zijn/haar re-integratie in de school vlot te kunnen laten verlopen. In een persbericht laat het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO) weten dat het gaat om een geëngageerde en deskundige leerkracht en collega.

“Als onderwijsgemeenschap willen wij respect en begrip opbrengen voor zijn moeilijke persoonlijke situatie en waarderen wij zijn openheid.” Het VSKO vraagt de media nadrukkelijk om de naam van de school en de leerkracht niet te vermelden.

“Deze situatie is nieuw voor ons, voor het schoolbestuur en voor de schoolgemeenschap. Het is geen evidentie. Tijd zal nodig zijn om dit te begrijpen en te plaatsen. Maar alle betrokkenen zullen proberen om met deze nieuwe situatie op een eerlijke en correcte manier om te gaan. Zijn begeleidingsteam van het Universitair Ziekenhuis van Gent zal de school begeleiden in deze nieuwe gegevenheid.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here