Oilsjt: Carnavalsgroepen willen op zondag via station vertrekken

Aalst (redactie/mas) De carnavalgroepen in vergadering bij elkaar als ‘Carnavalist tot in de Kist’ hebben gisterenavond unaniem gestemd om op zondag langs de Sint-Annabrug en het Station te starten. Vervolgens naar de Esplanade en het klassieke stoetparcours. Ze gooien hiermee het voorstel van de stadsdiensten van tafel. En steunen eigenlijk het plan-Uyttersprot.

Dat het laatste woord over het parcours nog niet gezegd is, voorspelde Belg.be reeds twee weken terug. Nu spreken ook de officiële carnavalgroepen zich uit: Geen ontbinding aan het Statieplein! Ze willen wel langs het Statieplein vertrekken en via de A. Liénartstraat, Esplandestraat en Esplanadeplein het klassieke parcours volgen. Ook zijn ze voorstander van vorming op de ring en de stoet te laten vertrekken via de Moorselbaan. Back to the roots, zeg maar.

Op de vergadering van ‘Carnavalist tot in de kist’ werden beide trajecten uitvoerig uit de doeken gedaan en ter stemming voorgelegd door secretaris  ‘de Generool’. Het was snel duidelijk. Geen enkele groep heeft zin om na de Grote Markt nog een officieel stuk stoet af te werken. Ook betreuren ze dat de horeca van de Molenstraat dan de stoet mist.

Publiek werd de vraag gesteld: “Wat met de Prins en de Keizer als de stoet na de Grote Markt nog naar het Statieplein trekt?” Hebben de mensen tijdens dit laatste stuk stoet dan geen recht op de Prins en de Keizer? Of gaan ze geen plaats nemen op de hoofdtribune?

De opmerkingen vanuit de stad dat door het plan-Uyttersprot, -naar de huidige burgemeester die dit voorstelde, maar het deksel op haar neus kreeg tijdens het schepencollege-, de kop en de staart van de stoet elkaar zullen kruisen aan De Werf, kwam vanuit de groepen het laconieke antwoord: “Dat was vroeger altijd zo, en het ging ook…..”

Het probleem van het parcours staat bij het Feestcomité opnieuw geagendeerd. Op het schepencollege in week 51 valt de definitieve beslissing.

Een vraag die Belg.be zich stelt is waarom de burgemeester niet aanwezig was op de vergadering met alle bevoegde schepenen en de stadsdiensten? Haat CD&V-collega Stockman gaf daar zijn fiat voor het plan-ontbinding-aan-station. De volgende dag kwam Uyttersprot plots met een ander voorstel op de proppen. Kon dit niet op de vergadering? Of is er een dubbele agenda… zeg maar, politieke spelletjes?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here