KERSTMARKT TE DEINZE

Gent (redactie/mas) Op zaterdag 08 en zondag 09 december 2012 organiseert het stadsbestuur van Deinze voor de 22e maal een kerstmarkt. De vernieuwde markt wordt omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Voor deze editie reserveerden zij 32 houten chalets met verwarming en verlichting.

Ook dit jaar streven wij naar sfeer en gezelligheid. Groene fonkelende poorten, geplaatst aan het begin en het einde van de Markt verwelkomen iedere bezoeker en openen voor haar of hem het kerstparadijs van Deinze.

Verschillende handelaars uit Deinze en omstreken prijzen cadeau- en sfeerideetjes aan. Anderen schenken een borreltje uit, of verkopen een pannenkoek aan de vele bezoekers die op deze kerstmarkt te gast zijn.

Om een gezellige, warme sfeer te creëren worden her en der vuurkolven (12 in totaal) tussen de kerstkraampjes geplaatst. De kerststal wordt geplaatst op het Sint-Poppoplein en zal er blijven staan tot na Nieuwjaar.

Een waaier van animatie is tijdens de twee dagen voorzien. www.deinze.be

Maar liefst 4 koetsen rijden op zondag 09 december van 14 u. tot 17 u. rond op de Markt tijdens de kerstmarkt en door de Tolpoortstraat Een GRATIS ritje met een koets is voor een kind een onvergetelijke ervaring! Er kan opgestapt worden aan het stadhuis.. Tevens kunnen onze kinderen genieten van de aanwezigheid van verschillende kerstmannen.Twee kerstmannen delen bonnetjes uit voor een gratis ritje op de kindermolen, een zakje oliebollen.

De alternatieve kerstmarkt zal opnieuw plaatsvinden in de Volkskring..  Zelfs de meest argeloze bezoeker zal niet naast de fonkelende kerstbomen en de schitterende kerststal kunnen kijken. De geuren van oliebollen, kruidenkoek en warme drankjes zullen hen met de neus op één feit drukken: Kerstmis is op komst en dus kerstmarkt alom!

Een kerstmarkt mag niet dichtslibben onder z’n eigen succes maar mag ook
geen “vermoeidheid” vertonen. De Deinse kerstmarkt moet groeien, elk jaar een beetje meer. Vandaar dat ze dit jaar méér animatie brengen voor klein en groot en dat zij voor 2 dagen gaan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here