FANFAREFEEST OP MUSEUMNACHT IN GENT

Gent (redactie/mas) Op donderdagavond 29 november blijven de deuren van de Gentse musea gratis open voor het publiek. Het Huis van Alijn zet het feest in met fanfares, majorettes en drumbands, de hele avond lang!

De kleinste fanfare ter wereld De Rustende Moeders, Drumband Firestix, Studentenfanfare Ghendt en De Propere Fanfare van de Vieze Gasten zorgen in de binnentuin voor trompetgeschal, show en parade. Vertier verzekerd!

Ook in het museum zetten fanfares en harmonies de toon. De expo En avant, marche! focust niet alleen op het verleden van de blaaskorpsen, maar schetst ook een actueel beeld. Zo maakte o.a. fotograaf Stephan Vanfleteren honderden portretten van muzikanten. Op de expo zijn deze iconische beelden te zien in een unieke audiovisuele presentatie.

Ook film ontbreekt niet. Regisseur Kadir Balci (Turquaze) nodigden we uit om met het ‘marcherend’ historisch bewegend beeld uit de museumcollectie aan de slag te gaan. Fanfarology I en Fanfarology II zuigen de kijker mee in het feestgedruis tijdens optochten van fanfares, harmonies en majorettes. Ook studenten animatiefilm School of Arts KASK Gent doken in de fanfarefootage. Op Museumnacht tonen we in première de one-minute-montages van Yuri Legiest, Franco Geens, Nienke Deutz, Nina Kononova en Diane Rabreau.

Tot slot, nog een primeur! Geïnspireerd door de expo werkt illustractice en grafisch ontwerper Marell in het museum aan een muurillustratie, een verhaal over fanfares achter de schermen. De eerste fase van het work-in-progress onthullen we op museumnacht.

Kom in stoet naar het Huis van Alijn voor schuimende pinten in het museumcafé, warme klanken van koper in de binnentuin, uniek muzikaal erfgoed en creatief werk in het museum. EN AVANT, MARCHE!

Volledig programma
18.00u-19.30u: De Rustende Moeders
19.30u-20.00u  Studentenfanfare Ghendt
20.00u-20.30u: Drumband Firestix
20.30u-21.00u  Studentenfanfare Ghendt
21.00u-21.30u: Drumband Firestix
21.30u-22.30u: De Propere Fanfare van de Vieze Gasten
22.30u-00.00u: Studentenfanfare Ghendt

Do, 29/11/2012 – 18:00 – 01:00
Op museumnacht is de toegang tot het museum en de tijdelijke expo gratis.

Volledig programma: www.gent.be/museumnacht

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here