Column: Voil Janetten aller landen, Verenig U!

foto carnavalarchief Stas-Michiels
foto carnavalarchief Stas-Michiels

t Was er over. Meer dan één keer. ’t Is er over  als allochtonen oneerbiedig rondhangen op het Martelaarsplein. Je kunt nu wel tegen Vlaanderen zijn, tegen de Minister-President zijn, tegen God en klein pierke zijn, maar een plek onteren waar martelaren liggen van de onafhankelijkheidsstrijd in 1830. t Is er over.

’t Is er over als studenten verkleed in vrouwenlompen worden lastig gevallen, nageroepen, overvallen, omdat ze verkleed zijn. Ik heb nog nergens gelezen dat Mohamed of welke profeet ook als vrouw verkleed liep. Dus godslastering zoals in de cartoons kan het zeker niet zijn.

’t Is er over als overvallen en gekwetste studenten verkleed met vrouwenjurken gebruikt worden voor sexuele driften. Zelfs als het holebi’s zouden zijn, alsof enkel holebi’s zich graag eens in vrouw steken, is het er nog over. Een holebi is voor een beschaafd wezen geen sexmachine, laat staan dat zijn prot een juke-box zou zijn…

’t Is er over als een vrijzinnige hogeschool de perceptuele indruk schept dat de zonen van doordesemde Belgische ouders plots niet meer studentikoos mogen zijn, om al die nieuwe Belgen te plezieren. Hun bocht werd snel genomen om te nuanceren…

’t Is er over als zwevend links niet reageert om de moslims niet voor het hoofd te stoten. Ja, hun stemmen waren net welkom om de PS in hun machtsbaronieën groot te houden. Om Ecolo/Groen een burgemeester te leveren in het Brussels Gewest en hen meer macht te geven in anti-PS-coalities. Gelukkig zijn er ook de Bruno De Lils van deze wereld.

’t Is er over als die moslims die wel als geïntegreerd geboekstaafd staan, niet zouden reageren. Want het waren maar… studenten verkleed in vrouwen. Dat past niet in hun wereld, en in hun denken, dus in de totale wereld.

Godverdomme, alle mannen die zich graag eens als vrouw verkleden, psychisch begeleid op weg om het man-zijn te ruilen in vrouw-worden, travesties om de show, carnavalisten waar ook ter wereld, voil janetten in Aalst, Blankenberge,… laat uw stem horen!!!

Als 2000 moslims de noord-zuid-boulevards mogen stil leggen om tegen de Joden te betogen, dan kunnen al die mannen die zich graag eens in vrouw verkleden, al was het maar om de fun, toch ook die boulevards eens bezetten. Samen op naar Brussel, met als eindpunt het Martelarenplein!!!

Thielemans, ge moet het aan de Aalstenaars geen twee keer zeggen, want ze zullen er zijn, met meer dan tweeduizend, al die Aalstenaars van de wieg tot net niet in het graf, die zich graag eens als vrouw verkleden.

Thielemans ze zullen er zijn al die travs, niet allen die van bij uwe ‘Chez Maman’, en ze zullen er zijn al die mannen die zich nog nooit in vrouw staken, maar het nu zullen doen, als statement. Omdat wat er gebeurde er over is… omdat er een signaal moet komen dat ze tot in de moskeën, tot aan de theetafels horen. Onze tradities, onze folklore, ons studentenleven kan én mag én zal nooit wijken, voor wie dan ook. Zeker niet als we ze proberen gastvrij te ontvangen, en collectief eigenlijk meer dan genoeg doen om het hen hier naar hun zin te maken.

Voil Janetten aller landen, vooral het Aalsterse land, prijs u gelukkig op vasteloaved tot nu toe ongemoeid te kunnen paraderen door uw denderende stad. Ja, ’t is waar, uw en mijn stoet gaat niet ‘Oever ’t woater’ langs de moskeeën, nooit geweest, dus moet het nu ook niet… maar blijf gewoon uzelf. Het is onze carnaval, het zijn onze voil janetten… niemand heeft het recht daar aan te raken, tenzij de carnvalisten en de voil janetten zelf.

En verkrachten, ja, zou dat gebeuren met carnaval? Sex is er genoeg. Dat weet ik. Menig toilet sneuvelt. Menig warm hoekje tussen de kermiskramen verwelkomen. Het Oudstrijderspleintje doet wonderen. Zelfs met uw blote prot tegen het kraam van Delforge, ge moogt kiezen het welke, kan deugd doen… maar altijd met de volle goesting, en zo moet het blijven. Vandaag en morgen en… zolang het anderen niet schaadt.

Vrijheid om jezelf te zijn zonder anderen te schaden. En wie schaadt het als een man als vrouw door het leven gaat? Als studenten studentikoos zijn? Als Ajoinen Voil Janet zijn? Niemand, tenzij enkele gefrustreerden die ondanks overgesubsidieerde integratieprojecten de Belgen, de Vlamingen, de Brusselaars, uitschijten. Ja zelfs verkrachten. En dat is er niet alleen over. ’t Is er ‘grâlek oever’!!!

En denk eraan, ge moet niet hopen om te ondernemen, niet slagen om te volharden.

Willem de Zwijger.

 

1 REACTIE

  1. En wie schaadt het dat een vrouw als vrouw door het leven gaat??? zelfs geen keuzemogelijkheid… ik volg deels je discours en het gebeurde is verschrikkelijk, net zoals het dagelijkse geweld op vrouwen en zelfs niet in het openbaar, maar dikwijls binnen de ‘veilige’ muren van haar autochtone huis…Dit feit krijgt zoveel media-aandacht, waarom krijgt een probleem dat zoveel groter en omvangrijker is dat niet?? Omdat deze feiten gepleegd zijn door allochtonen of moslims??
    Er moet tegen alle geweldplegers duchtig opgetreden worden en excuses over socio-economische oorzaken kunnen nooit dergelijk gedrag vergoelijken of het nu rijke stinkers zijn die denken meer te mogen dan een ander of mannen die zich verrijken op de seksuele uitbuiting van vrouwen of mannen die denken omwille van hun cultuur of godsdienst zo’n zaken te mogen of kunnen doen of de autochtone tooghangers die schunnige opmerkingen maken als een vrouw het café binnenkomt…

    En laat ik het dan nog niet hebben over studentendopen, doe er wat opzoekingswerk naar en je zal merken dat autochtonen andere autochtonen ook heel onfraaie dingen kunnen aandoen, soms zelfs met de dood tot gevolg, vernederingen die grappig lijken, maar toch blijkbaar niet zo gemakkelijk worden verwerkt…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here