Aalst – Er komt Schot in het dossier Schotte

Het sportdossier Schotte schiet goed op. De site van de voormalige leerlooierij wordt omgevormd tot sportcomplex. In november besliste een jury welke van twee bedrijven de site mag ombouwen tot nieuwe Aalsterse sporttempel. De gemeenteraad adviseert de beslissing van de jury aan de Vlaamse Overheid.

Met de bouw van het sportcomplex krijgt de site van Schotte, gelegen aan de Kapellekensbaan in Erembodegem, terug een prominente plaats in onze stad. Vroeger was Schotte het centrum van de industrie, binnen enkele jaren wordt Schotte het mekka voor de Aalsterse sporters. Met de realisatie van het sportcomplex voldoet de stad al voor een deel aan het tekort aan extra sportruimte voor recreanten, sportverenigingen en topsportevenementen.

Sportcomplex
De nieuwe site biedt minimaal ruimte aan een sporthal van 55×45 meter, een turnhal van 30×45 meter, een gevechtsportzaal van 14×21 meter, een danszaal van 14×21 meter, een polyvalente vergaderzaal, een horecaruimte, een sauna- en een fitnessruimte. Ook de administratie van de Sportdienst vindt er onderdak. Er komt ook een aparte ruimte waar scholen en erkende sportverenigingen sportmateriaal kunnen ontlenen.

Buiten sporten
De unieke locatie zal ook een boost zijn voor de buitensporters. Joggers, mountainbikers en wandelaars kunnen ter plaatse hun sportoutfit aantrekken in mooie kleedkamers en het sportzweet wegspoelen in spiksplinternieuwe douches. De unieke locatie moet ook een stimulans worden voor waterrecreatie op de Dender.

Respect voor erfgoed

Voorwaarde voor de bouw van het nieuwe sportcomplex is het behoud van verschillende authentieke elementen. Zo wordt momenteel de muur langs de Kapellekensbaan gerenoveerd, net zoals de twee gebouwen aan de ingangspoort. De 2 grote schoorstenen worden ook bewaard en krijgen een prominente plaats binnen het project.

Volgende stappen
Solva heeft de site gesaneerd om ze bouwrijp te maken. De stad duidt in samenspraak met de Vlaamse overheid, de Sportfacilitator, een voorkeursbieder aan om het sportcomplex te realiseren. Vervolgens worden onderhandelingen opgestart om te komen tot een overeenkomst. De bieder ontwerpt, financiert en bouwt het sportcomplex en onderhoudt het voor 30 jaar. De stad exploiteert het sportcomplex en betaalt een vergoeding gedurende 30 jaar. De gemeenteraad neemt op 27 november akte van het advies van de stad over de voorkeursbieder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here